• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.6 FSI BAD 2003 termostat

j3bni3ty

Początkujący
Punktów
3

Ostatnia edycja:

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
albo się pomyliłeś i wysłałeś dwa razy ten sam link. albo ja czegoś nie rozumiem
tak, to jest termostat i w przypadku niedogrzewającego się silnika należy go zmienić w pierwszej kolejności.

j3bni3ty

Początkujący
Punktów
3
albo się pomyliłeś i wysłałeś dwa razy ten sam link. albo ja czegoś nie rozumiem
tak, to jest termostat i w przypadku niedogrzewającego się silnika należy go zmienić w pierwszej kolejności.
Chodzi o to czy mogę zakupić sam termostat (nie mogę znaleźć nigdzie z takimi dwoma zębami do montażu), czy konieczne jest wymienienie całości włącznie z obudową (tj. w linku)?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
Nie szukaj po wyglądzie tylko po numerze części. Bardzo często zdjecia są przykładowe i sklepy wykorzystują jedną fotografię do wielu produktów.

j3bni3ty

Początkujący
Punktów
3
UPDATE

Silnik po wymianie czujnika ciśnienia paliwa i od klinowaniu klap na kolektorze ssącym się dogrzewa. Termostat nie był przyczyną.

toxi14

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
36
Miasto
Kassel/DE
UPDATE

Silnik po wymianie czujnika ciśnienia paliwa i od klinowaniu klap na kolektorze ssącym się dogrzewa. Termostat nie był przyczyną.
Czujnik ciśnienia paliwa i zablokowane klapy kolektora też nie mają nic wspólnego z niedogrzewającym się silnikiem, także albo masz jakiś zbieg okoliczności, albo termostat Ci się czasami zacina i problem wróci

j3bni3ty

Początkujący
Punktów
3
Czujnik ciśnienia paliwa i zablokowane klapy kolektora też nie mają nic wspólnego z niedogrzewającym się silnikiem, także albo masz jakiś zbieg okoliczności, albo termostat Ci się czasami zacina i problem wróci
Masz rację, problem jest dalej, po prostu nie w tej samej skali. Termostat będzie u mnie w czwartek. Po wymianie dam znać co i jak.

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
66
Dokładnie. Podejrzewam, że jak znikło wypadanie zapłonów,to auto mogło normalnie popracować

j3bni3ty

Początkujący
Punktów
3
UPDATE

Termostat wymieniony. Wskazówka temperatury sztywno na 90 stopniach jak nie powiem co z rana ;)

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
Termostat wymieniony. Wskazówka temperatury sztywno na 90 stopniach jak nie powiem co z rana ;)

spokojnie, z wiekiem to przechodzi :D

Banana Hanging GIF by Luis Ricardo

Do góry Bottom