Chodzi o to czy mogę zakupić sam termostat (nie mogę znaleźć nigdzie z takimi dwoma zębami do montażu), czy konieczne jest wymienienie całości włącznie z obudową (tj. w linku)?albo się pomyliłeś i wysłałeś dwa razy ten sam link. albo ja czegoś nie rozumiem
tak, to jest termostat i w przypadku niedogrzewającego się silnika należy go zmienić w pierwszej kolejności.
Czujnik ciśnienia paliwa i zablokowane klapy kolektora też nie mają nic wspólnego z niedogrzewającym się silnikiem, także albo masz jakiś zbieg okoliczności, albo termostat Ci się czasami zacina i problem wróciUPDATE
Silnik po wymianie czujnika ciśnienia paliwa i od klinowaniu klap na kolektorze ssącym się dogrzewa. Termostat nie był przyczyną.
Masz rację, problem jest dalej, po prostu nie w tej samej skali. Termostat będzie u mnie w czwartek. Po wymianie dam znać co i jak.Czujnik ciśnienia paliwa i zablokowane klapy kolektora też nie mają nic wspólnego z niedogrzewającym się silnikiem, także albo masz jakiś zbieg okoliczności, albo termostat Ci się czasami zacina i problem wróci
Dokładnie. Podejrzewam, że jak znikło wypadanie zapłonów,to auto mogło normalnie popracowaćCzujnik ciśnienia paliwa i zablokowane klapy kolektora też nie mają nic wspólnego z niedogrzewającym się silnikiem, także albo masz jakiś zbieg okoliczności, albo termostat Ci się czasami zacina i problem wróci
Termostat wymieniony. Wskazówka temperatury sztywno na 90 stopniach jak nie powiem co z rana![]()