j3bni3ty
Początkujący
- Punktów
- 3
Witam.
Pacjent: golf 4 2003r
Motor: 1.6 FSI oznaczenie BAD
Informacje: Silnik nie gra na jeden gar, świece nowe, cewki sprawdzone, nie została sprawdzona instalacja (nie szedłem w tą stronę po zobaczeniu kodu błędu), czujnik jest jakoś dziwnie brudny od kleju (korpus idzie oddzielić od wkręcanego metalowego elementu bez użycia siły).
Kod usterki: P0193
Pytanie: Czy w tej sytuacji jest możliwe, że jeden z cylindrów nie pracuje przez owy uszkodzony czujnik powodując braku wtrysku paliwa? Czy raczej mogę obstawiać, że jest to wina wtryskiwacza paliwa? Od razu zaznaczę, iż wiem że czujnik jest do wymiany
Ponadto jeśli wtrysk wymaga wymiany/regeneracji, to jakiego rodzaju wtryski mogą być zastosowane do silnika z tym oznaczeniem (wujek google nie pomógł za dużo w tej kwestii, a ceny konkretnych wtrysków są bardzo wysokie, dlatego o to pytam)?
Pozdrawiam
Pacjent: golf 4 2003r
Motor: 1.6 FSI oznaczenie BAD
Informacje: Silnik nie gra na jeden gar, świece nowe, cewki sprawdzone, nie została sprawdzona instalacja (nie szedłem w tą stronę po zobaczeniu kodu błędu), czujnik jest jakoś dziwnie brudny od kleju (korpus idzie oddzielić od wkręcanego metalowego elementu bez użycia siły).
Kod usterki: P0193
Pytanie: Czy w tej sytuacji jest możliwe, że jeden z cylindrów nie pracuje przez owy uszkodzony czujnik powodując braku wtrysku paliwa? Czy raczej mogę obstawiać, że jest to wina wtryskiwacza paliwa? Od razu zaznaczę, iż wiem że czujnik jest do wymiany
Ponadto jeśli wtrysk wymaga wymiany/regeneracji, to jakiego rodzaju wtryski mogą być zastosowane do silnika z tym oznaczeniem (wujek google nie pomógł za dużo w tej kwestii, a ceny konkretnych wtrysków są bardzo wysokie, dlatego o to pytam)?Pozdrawiam