• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.6 hdi bałwanek

BartS

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Leszno
Witam. Pytanie jest proste czy można założyć obydwa czarne bałwanki do intercoolera? Jeżeli nie to czym będzie to skutkowało? Są dwa zielony gumowy bardziej elastyczny i czarny w oplocie jakimś tam szmacianym.

BartS

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Leszno
Chyba jednak nie. Jeden powinien być zielony patrząc od przodu to z prawej strony jeżeli dobrze pamiętam. Jest to rozpreżne połączenie czarny jest nie rozciagliwy bynajmniej nie tak bardzo. Pytanie czy można zastosować dwa czarne.

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Widziałem połączenie bez bałwanka i też dawało rady.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Myślę że przez zielony bałwanek powietrze będzie przepływało szybciej i pod wyższym ciśnieniem gdyż zielony to kolor nadziei, wiosny,ogórków i jeszcze wielu innych rzeczy natomiast czarny jest be bo to kolor sutanny ks.proboszcza a co za tym idzie powietrze będzie przepływało z większym oporem. Co ja tu kuźwa za głupoty wypisuję, jak średnice te same to co za różnica.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Najlepsze są sportowe, czerwone bałwanki z funkcją magnetyzera :D dają + 15% bez ruszania softu ;)

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
Są jeszcze inne kolory
upload_2017-5-7_18-48-35.jpeg

https://www.catcar.info/citroen/?la...OYW1lPT1UVVJCTyBBSVIgUElQSU5HfHxzdXBwbGllcj09

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Bo najważniejszy jest kolor ale durexa to nie czarny bo czarny wyszczupla :D:D:D:D:D:D:D;)

BartS

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Leszno
Mam ehdi właśnie. A taki czerwony to mnie się podoba TUNING!!!!! a co niech grubo jest wiosne mamy ponoc:p:p:p:p i pierścienie w chromie do tego :D:D:D:D wydaje mi się ,że turbina już by zbędna była ;) jak by takie dwa założyć to chyba silnik już by trzeba było zakuc:D:D:D Nie wiem czy jestem na to już gotowy :eek::eek::eek:

Do góry Bottom