• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

2.0 fsi pompa paliwa

barteq87

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Piaseczno
Witam

Zamontowalem dzis nowy wklad pompy paliwa SKV 02SKV267 do 2.0 fsi BLR 2005r , i po kilkunastu minutach jazdy dziwne brzeczenie spod tylniej kanapy narastajace z kazda minuta co raz mocniej

Cos zle poskladane ? Czy moze zbyt duza wydajnosc pompy (ta byla pod 4 bar dedykowana i niby pod ten model) ale z tego co mi wiadomo wychodzily tez i 3 bar ....spotkal sie ktos z takim zjawiskiem ?

Ps.Modul pompy elektr vdo orginal , filtr paliwa zmieniany 3 miesiace temu filtrona pp836/2

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Świdnica
Pewnie chodzi o jakość pompy. Poczytaj opinię na temat skv.
No chyba że bajura się kończy :D

lisek171

SuperMechanior
Punktów
41
Pompa na reklamacje, im prędzej tym lepiej, też reklamowałam tyle że metelli, potem wziąłem skv z całym koszem i cicho sza, zależy jak się trafi, z wyższej półki to vdo pierburg i Bosch

barteq87

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Piaseczno
Panowie jest chyba wporzadku , robilo sie podcisnienie w zbiorniku i pompa miala ciezko, po odkreceniu korka wlewu syczalo dosc mocno i wciagalo bak do srodka . Przedmuchalem przewody od evap i jest cisza blad od evap tez zniknal , mam nadzieje tylko ze ten syf teraz mi nie zapcha filtra

Do góry Bottom