• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

2.0 tdi BRE Urwana szpilka napinacza demontaż głowicy

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Zawsze wymiana i najlepiej na tka od 1.9 odowiednio skrócona.

kriss944

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Piła
Panowie jedno pytanie, poskladalem wszystko do kupy próbuje odpalić i nic, kręci ładnie ale nie zapala spróbowałem z Plakiem do filtra zanim się odpowietzy to zapala ale jak przestane pryskać to gaśnie, czy może być tak ze muszę podłączyć pod komputer i skasować błędy ? Bo jak rozkręcałam to zapomniałem odpiąć Aku możliwe ze zaczytał ze wszystko odpiete co myślicie ? Czy szukać gdzie indziej przyczyny ?

kriss944

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Piła
A wiec tak auto zapaliło tylko chodzi tak jakby na na dwa czy trzy gary głośno jak traktor telepie cała budą i nie reaguje na pedał gazu, jutro chce podjechać na profesjonalny komputer, macie jakies sugestie co mogłem spieprzyc ? Wydaje mi się ze wszystko podłączone tak jak się należy, rozrząd na znaki, jest taka możliwość ze powiedzmy przestawiony jest o ząbek i zapala tak nie równo ? Wydaje mi się ze wogole by nie zapalił ale mogę się mylić

Dodam ze czyściłem egr bo strasznie zasyfiony był, może coś z nim przy czyszczeniu uszkodziłem ?

Ostatnia edycja:

kriss944

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Piła
Tak na blokady, wężów nie rozpinalem, tak teraz myśle czy to może być egr ? Nie potrzebnie go czyściłem było z nim wszystko okej tylko syfu sporo a miałem go na wierzchu wiec przeczyscilem benzyna a gdzie nie dało rady to lekko śrubokrętem, teraz tak czytam ze bardzo delikatny jest ale czy to były by takie objawy ? Na gaz nie reaguje a jak zapali po dłuższym kręceniu to chodzi jak traktor, na 500/600 obrotów max się wkręca i kopci na czarno :/

kriss944

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Piła
Toomii76 mógłbyś podpowiedzieć jak to sprawdzić ? Jest taka możliwość wgl czy zamawiać inny i tylko podmianka ?

Do góry Bottom