• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

2.5 dci master nie odpala

marcinbmw

Gaduła
Punktów
5
Miasto
jasło
Witam mam problem z master 2.5 dci nie odpala problemy były z czujnikami i kablami ale już zrobione zawór na szynie paliwowej wywalal zbyt wcześnie na nadmiar ale już ok , ciśnienie na szynie rośniedo ok 660 -720 bar na plaku chodzi tylko jak jest podawany podczas podawania plaka i dodawania gazu troszke jak by łapał , paliwo ma wtryski przebija , wtryskiem sprawdzone pompa tez , jutro rano sprawdzam ciśnienie na cylindrach , jak to będzie to jak myslice co dalej szukać bo juz wyczerpałem swoje pomysly

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
615
Miasto
Radom
Jakieś błędy w układzie sterowania?
Masz odpięte przewody od układu zasilania powietrzem?
Skoro wtrysk realizuje fazę dawkowania paliwem to widocznie dzieje się to w nieodpowiednim czasie...

manixpm

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Lubuskie
zmieniałeś wtryski lub pompe może masz złe numery. wykasuj błędy i napisz cos wyskakują za blędy po pierwszym odpaleniu na plaka

marcinbmw

Gaduła
Punktów
5
Miasto
jasło
Błędów nie było zdanego , auto odpaliło zapłon był źle ustawiony walki 180 stopni przestawne i pali palił od 1 a powinien od 4 , to już do zamknięcia , teraz problem z egr chyba wali błędy od egr i za wysokie ciśnienie na szynie zadane mam 300bar a bije 600 bar i blydy takie

Załączniki

• 20180704_180826.jpg
    20180704_180826.jpg
    718,1 KB · Wyświetleń: 9

Ernesto13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
34
Miasto
Bydgoszcz
Hej, zaczął bym najpierw od recyrkulatora, ma wpływ na przepływomierz z tąd może wariowac ciśnienie. Jeśli nie poprawi się ciśnienie paliwa to pewnie problemu należy szukać po stronie samego regulatora ciśnienia paliwa. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. :)

Do góry Bottom