• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

2003 e60 rozladowujacy sie akumulator

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
111
Miasto
Gorzów Wlkp
Nie, nie powinno. Odłączaleś główny plus na alternator i rozrusznik oraz główny plus na sterowanie silnika? Jak słyszysz pod maską to masz jakiś punkt zaczepienia.

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
ale gdy wysle komende kompem diagnostycznym w celu uspienia modulow to w ciagu paru sekund pobor spada na 0.01a... czyli wniosek moze byc taki ze caly czas do 30 minut cos nie pozwala nazwijmy to do ''wstepnego uspienia modulow'' i pobiera zbyt wysoki prad. nie wiem juz gdzie szukac. rozpiecie mpm nie zmienia nic

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
111
Miasto
Gorzów Wlkp
Ciężko pomóc na odległość. Też wiele razy przeklinałem te usterki. Jak się patrzy w dokumentację serwisową odnośnie tej usterki to trzeba wpiąć w wiele punktów sondy pomiarowe. Dosyć skomplikowane w wykonaniu. Jaki masz tam motor?

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
111
Miasto
Gorzów Wlkp
W skrzynce na podszybiu od strony pasażera masz główne zasilanie osprzętu silnika. Kostka z kablem plusowym do takiej małej skrzynki bezpieczników. Schematy pewno masz, jak nie to pomogę.

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
tak IBS to pierwsza rzecz ktora rozlaczylem. Dzis odlaczylem przekaznik w bagazniku opisany jako Terminal BOG - wtedy auto przechodzi w stan uspienia w minutę...

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
941
Miasto
PGS
W e60 mialem kiedys budzik uszkodzony i wlasnie dzialo sie jak u ciebie . Stal godzine z wpietym miernikiem i pobór ok. Po czym budzik sam sie wzbudził i juz sie nic w aucie nie uspilo ....

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
IMAG0505.jpg
po odlaczeniu nie ma diody na automatycznej skrzyni i nie moge odpalic auta

panowie dziekuje za zainteresowanie tematem. problem zostal rozwiazany dosc sporo czasu mi to zabralo. mianowicie to co napisalem w pierwszym poscie, ze pompa sie zalacza i wybudza auto dzialo sie gdy napiecie akumulatora spadalo do krytycznego rozladowania. podmienilem na sprawny aku i auto wytrzymalo na nim tydzien , a cala przyczyna byla w tym ze przez 30 minut po zamknieciu auta moduly nie wchodzily w stan uspienia i pobieraly prad 5a! ponowne wyciaganie bezpiecznikow i odczekiwanie po wyjeciu do 2 minut no i w koncu udalo namierzyc sie winnego. szkoda, ze od początku nie powiazalem migajacej zielonej diody przy wlaczniku swiatel, ze jest problem ze skretnymi lampami... wyjecie bezpiecznika nr 70 w bagazniku od modulu lamp skretnych rozwiazal zagadke. teraz auto po minucie idzie spac i pobor jest 0.4a i nastepnie po 30min 0.01a. temat zakonczony

Markson43

SuperMechanior
Punktów
163
Miasto
Rzeszów
Ale co w tych lampach jest uwalone bo nie napisałeś .....? |Tak uradowany .

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
500
Miasto
Okolice Krakowa
Sam jestem ciekawy, bo nigdy nie spotkałem się z taką usterką w E60.

CarLabImmo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
5
A probowales przypisać akumulator ?
Mialem tak w jakiejś bmw , że po wpisaniu aku sprzetem GT90 auto rano znowu odpalało bez prostownika )

Do góry Bottom