• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A3 1.9 tdi błąd 16705

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Witam
Mam problem z czujnikiem położenia walu w a3 1.9 tdi pd 130hp.
Błąd jaki mam na vagu to obwód prędkości silnika poza zakresem. 16705
Wydłubałem wiązkę i co, caly ekran jak i przewody od czujki sa w rozsypce gdzie nie dotknę to pękają.
Ktos już tam grzebał kiedyś bo sa ponacinane tez w kilku miejscach i teraz moje pytanie bo ja sie nie znam na tym da sie kupić ten kawałek wiązki od czujnika do ecu czy jakoś dac nowe kable...?

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Zrób skrętkę tak jak w canie i bez problemu będzie działało

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Dzieki za pomoc. Blad zgaszony ale franca i tak nie pali od dotkniecia a powinna. Odpinalem czujnik temp to samo, pompki itd ok Co moze byc jeszce nie tak ?
Dawke mu podbic ? 22mg ma ustawione. Wydaje mi sie malo troche.

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
480
Świeczki dobre? Jak bez czujnika temp nie pali ok to raczej podniesienie dawki ci nie pomoze :-/ no chyba ze świece masz dobre i podniesiesz sporo no ale to wtedy bd go zalewać i bd dymil przy rozruchu

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Swiece sa nowe. Czujnik temp na bank dobry bo i pod kompem ladnie pokazuje wszystko. zalon tez ladnie ustawiony.
Wrzucilem nowy czujnik wału. Dalej to samo. tzn auto odpala ale musi zakrecic ze 3 obroty walu. Mysle ze to juz moze byc zuzycie silnika poprostu....
Moze trzeba by bylo pompki uszczelnic cholera wie nie mam na to czasu bo auto zaraz musze oddac.

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Nie przesadzajmy już z tym paleniem od strzała, te silniki przecież mają powyżej 300000km, ale wszyscy dalej chcą żeby silnik odpalał super. Zainstaluj klientowi korbę z przodu i niech kręci.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
A gdzie tam pompki ok,z parametrow tylko,w rzeczywistości sieka

Do góry Bottom