• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A4 b6 2.5 TDI brak wspomagania na ciepłym silniku

casper.motors

Bywalec
Punktów
1
Miasto
bochnia
Witam. Borykam się z problemem, mianowicie, klient zostawił auto na brak wspomagania, ewidentnie zajechania pompa, a że płyn był czarny to oddałem razem z maglem do roboty. Wróciły, zamontowałem wcześniej układ wypłukalem, odpalone, odpowietrzony, działa, po zagraniu zniknęło wspomaganie, padło że pompa. Wymieniłem na inną, teraz jest tak że zimna lala, na ciepłym pompa wyje i ciężko jej przepchać na max skrętach i grzeje się niesamowicie. Szukać problemu w przewodach czy myślicie że zepsuli mi maglownice?

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Witam. Borykam się z problemem, mianowicie, klient zostawił auto na brak wspomagania, ewidentnie zajechania pompa, a że płyn był czarny to oddałem razem z maglem do roboty. Wróciły, zamontowałem wcześniej układ wypłukalem, odpalone, odpowietrzony, działa, po zagraniu zniknęło wspomaganie, padło że pompa. Wymieniłem na inną, teraz jest tak że zimna lala, na ciepłym pompa wyje i ciężko jej przepchać na max skrętach i grzeje się niesamowicie. Szukać problemu w przewodach czy myślicie że zepsuli mi maglownice?
Kolego,
A jaki płyn zalales?
Olej się pieni?
Sprawdzałeś ciśnienie na pompie, nie ma opiłków?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Skoro oddałeś kompletny zestaw do naprawy jakiejś tam firmie, to chyba dostałeś na to gwarancję, to jedź na gwarancję, a nie sam gmerasz... - no chyba, że to była ,,firma,, pt. bosy Jasio ,, tanio, szybko, solidnie,,...:)

Do góry Bottom