• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

a4 b7 2.0 tdi 140km DPF off sw1037391502

Marcinmar

Nowy
Punktów
0
Witam serdecznie

Mam problem z trybem awaryjnym, brak mocy po usunięiu dpf

Wydłubałem dpf przy okazji uszkadzając czujnik tempeatury spalin i zaślepiłem egr po tym zabiegu auto ożyło jednak po około 2 tygodniach wszedł w tryb awaryjny gdyż nie usunąłem dpf z mapy (aczkolwiek tak podejrzewam)
Błędy dtc
P145D
P2002

Pobrałem mapę przez obd k-suite 2.23 a następnie programem dpf egr lambda remover wyciąłem mape dpf. Następnie mtx dtc wyrzuciłem błędy i wgrałem po obd. Po wgraniu auto odpaliło lecz dalej świecą się błędy a auto jest dalej w trybie awaryjnym

Czy byłby ktoś w stanie zerknąć co jest nie tak z mapą i podpowiedzieć co musiałbym poprawić lub pomóc w edycji?

Informacje o sterowniku:
SW 1037391502
Upg. SW 03G906016LQ 1717
EDC16u31

Załączniki

• a4 b7 2.0 tdi.rar
    112,9 KB · Wyświetleń: 0

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
P145D - obwód czujnika 3 temperatury spalin, zwarcie obwodu do B+
P2002 - Filtr cząsteczek stałych , sprawność poniżej wartości granicznej

trochę dziwne: usuwasz fizycznie dpf i egr a wprogramowałeś tylko dpf'a

Marcinmar

Nowy
Punktów
0
Puściłem to w automat aby chociaż dpf wywaliło, wywaliłem nawet z listy błędy dtc lecz dalej to widnieje. Kiedyś tym sposobem robiłem w 1.9 jtd i ładnie usunęło a tutaj pozostało bez zmian

Temat ogarnięty można zamknąć

Bodzio012

Bywalec
Punktów
1
Lepiej dać komuś zarobić niż swoim pomimo że pisałeś na 10 forach?

Marcinmar

Nowy
Punktów
0
Lepiej dać komuś zarobić niż swoim pomimo że pisałeś na 10 forach?
Jeżeli chodzi o fora to jest to jedyne forum na którym napisałem gdyż digital kaos przechodzi jakieś modyfikacje. Pisałem do Pana na pw już wcześniej. To nie jest tak że nie chce dać swoim zarobić tu chodziło o czas. Zależało mi na czasie bo miałem auto unieruchomione. Odzew się zrobił dopiero jak już wgrałem mapę.

Do góry Bottom