• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[A4B6 2,4 BDV] odpalenie silnika bez chłodnicy

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Raczej nie z powodu zbyt mocnego dokręcenia rolki tylko zbyt dużego naprężenia paska. Pewnie po zluzowaniu napinacza poluzowałeś napięcie paska i teraz jest cisza.
Tylko czy nie za bardzo popuściłeś to ciężko z fotki wywnioskować...

fikus04

Początkujący
Punktów
0
W instrukcji napisane jest zeby napiac pasek sila 15nm, nastepnie dokrecic rolke 23nm i zwolnic po wczesniejszym zablokowaniu ten napinacz hydraulinczny. To i tak zrobilem. Wtedy dzwiek sie pojawil po kilkunasto minutowej pracy. Teraz nie moge sobie na taka niestety pozwolic ale przez stetoskop tylko szumy slychac bez jakis chrobotań.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Fikus04 przy takich siłach potrzeba markowego dynamometru w przedziale od max3do50Nm. Reszta to zwykły złom.

norek111

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Benhoff
Takim bass polska swego czasu wyrwałem dwie szpilki w głowicy przy 60Nm

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Za chwile na robisz sobie bigosu bawiąc sie tym rozrządem nie możesz poprostu go wymienić dla swiętego spokoju . Nie masz pewności to się nie zastanawiaj .

fikus04

Początkujący
Punktów
0
Za chwile na robisz sobie bigosu bawiąc sie tym rozrządem nie możesz poprostu go wymienić dla swiętego spokoju . Nie masz pewności to się nie zastanawiaj .
czekam aż przyślą mi blokadę i w sobote zmieniam pasek.

fikus04

Początkujący
Punktów
0
Ale tego Bass-a zamień lepiej na sopran, bo jeszcze żeczywiście coś s....ieprzysz.
Malo kolego wiarygodny jestes piszac "żeczywiście" kupuje narzedzia na jakie mnie stać. Nie jestem mechanikiem. Dbam o swoje auto bo wiem ze zrobie to z sercem i napewno lepiej niz mechnik dzieki informacja z literatury jak i forum. Mimo wszystko dziekuje za wszelakie informacje bo bardzo mi pomogły. Życze wszystkim udanych napraw. Temat zamkniety.

Do góry Bottom