• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A6 C5 1.8t problem po zrobieniu upg

psuja_11

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Łódzkie
Kręć bez wtrysków. Dopiero jak się ustabilizuje kompresja zapinaj wtyczki po kolei. Co tam nalałeś jak czyściłeś tłoki

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1800
Miasto
Kaczory
Sadza z olejem w kolektorze dolotowym lub olej z piaskiem dookola silnika xd

Marczyk

Gaduła
Punktów
2
Napisałem,że nie czyscilem tłoków nie dotykałem się ich jedynie gładzie odtluscilem i olejkiem przejechałem po gładziach , z drugiej.strony mogłem te tłoki zalać zobaczyć czy są ok no ale jeśli wcześniej były ok to nie miałem takiej potrzeby poprobuje jeszcze z olejem narazie brak czasu i chęci ale pod koniec tygodnia dam znać co i jak

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1800
Miasto
Kaczory
To wyzej to nagar, nizej wrzucam zdjecie wzorowej gimeli

zablokowany-kolektor-dolotowy.jpg
Taka tlusta sadza o konsystencji lekko twardego masla xD

Drugi2

SuperMechanior
Porady
3
Punktów
727
To wyzej to nagar, nizej wrzucam zdjecie wzorowej gimeli

mylisz się :)
to akurat syf co zaciągnął silnik. już nie odpalił bo stracił kompresję. skończyło się na zrzucaniu czapki z silnika.

Marczyk

Gaduła
Punktów
2
Panowie sprawa rozwiązana.. Źle zrobili głowice wszystkie zawory puszczaly po montażu drugiej chodzi idealnie

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3041
Miasto
PZ
pierwszy post jest z 8.08.2022 więc dodaj do tego tak ze 2 tygodnie.
czyli 2,5 miesiąca razem
To tak humorystycznie :) ale nie ma nic do śmiechu, kiedyś dawno temu robiliśmy Mondeo po przegrzaniu silnika, też firma zje....a, nie dotarli zaworów, silnik odpalał tylko na zapycha i dymił, mechanicy wymienili w nim tłoki pierścienie a ja przedzwonilem całą instalację elektryczną silnika bo to były czasy gdy interfejsy ryżowe nie były tak ogólnie dostępne no i na końcu ktoś mądry podważył kompetencje zakładu i zalał zawory, okazało się że wszystkie nieszczelne...

Marczyk

Gaduła
Punktów
2
Tzn szybciej to wyszło tylko zapomniałem dać wam znać przypomniałem sobie wczoraj o temacie :) no i oczywiście panie to niemożliwe panie zły montaż...
Automatyczne połączenie postów:

Rozrzadzik ustawiony idealnie wszystko super a brak kompresji nie chciało się wierzyć bo niby dobre opinie maja, ale z tym dali dupy

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1800
Miasto
Kaczory
To tylko ludzie. Nie powinno się zdarzyć, ale pytanie jak sie do tego ustosunkowali?

Do góry Bottom