• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A6 C5 2.4 V6 - błędy silnika proszę o pomoc

wojciech0015

Gaduła
Punktów
1
Witam serdecznie, Proszę o pomoc w aucie sam instalowałem i stroiłem LPG auto jeździ znakomicie na gazie chodzi idealnie, mapy pokryte prawie w 100%. Na instalacji którą założyłem jakieś 3 msc temu zrobiłem już 20 tyś km, natomiast sporadycznie pojawiają mi się takie błędy jak poniżej.

Proszę o pomoc co może być nie tak. Dodam iż przed instalacją LPG miałem błędy o katalizatorach z sond diagnostycznych, zamontowałem na nich emulator w postaci dławika mosiężnego i błedy silnika przestały występować tak często jak kiedyś.

Proszę o pomoc gdyż martwie się o kondycję silnika z takimi błędami a przebieg w moim aucie z dnia na dzień drastycznie rośnie

Dodam jeśli to istotne sam wymieniałem rozdząd, i ustawienie wg. autocoma wynosi :
blok 1 : -5
blok 2: 1

a6 c5.jpg

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
jak to się stalo po wymianie rozrządu to rozrząd zle ustawiony ,komp pokazuje takie błędy zła dawka wtrysku ,itp czyli uboga, bogata ,no i synchronizacja wałka według wału .I czasami te błędy wskakują po dłuższej jeżdzie

Do góry Bottom