• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Adaptacja używki ECU, Opel Corsa B sterownik-Ecu: Motronic ME 1.5.5

Leszek111111

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Polska Centralna
Witam,
Padło ECU w Opel Corsa B Silnik benzynowy 1997-2001 silnik: X10XE 1,0, sterownik-Ecu: Motronic ME 1.5.5
Autko ma niewiele, 50K km, ale chcę go sprzedać, bo dla mnie za małe. Dlatego chciałbym jakiś w miarę tani program aby usunąć immo z używki ECU kupionej na Allegro i immo z pętli . Po zaadaptowaniu ECU, chcę sprzedać programik razem z autem, jeśli ktoś będzie chciał go odkupić
Jaki tani program wykona to zadanie ?
Dzięki za konstruktywne podpowiedzi

Hary_Portier

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Warszawa
Mogę ci to wysylkowo ogarnąć za 400zl. Program wraz z programatorem mogę sprzedać za 12000 brutto.

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
To nie wiem co Ty za programator masz jak za 12 tys.. jak chcesz moge ogarnąć sterownik, pisz priv po więcej

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
leszek a czego sie spodziewales ? Instrukcji krok po kroku jak wywalic immo, co odczytac itd?

Hary_Portier

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Warszawa
Leszek spodziewał się, że ktoś kto kładzie grube pieniądze w sprzęt i swoją wiedzę zrobi mu przysługę... Pomylił się... Trzeba to oblac...

Hary_Portier

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Warszawa
To ty szukasz po taniosci... Mnie i innych producenci sprzętów nie oszczędzają wystawiając fv... Szanujmy się kolego bo po 0.7 na warsztacie mam same transformersy...

Leszek111111

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Polska Centralna
Za merkantylne autoreklamy dziękuję. Prosiłbym o merytoryczne odpowiedzi związane z naprawą mojego auta i przeze mnie samego, na temat :

Padło ECU w Opel Corsa B Silnik benzynowy 1997-2001 silnik: X10XE 1,0, sterownik-Ecu: Motronic ME 1.5.5
Autko ma niewiele, 50K km, ale chcę go sprzedać, bo dla mnie za małe. Dlatego chciałbym jakiś w miarę tani program aby usunąć immo z używki ECU kupionej na Allegro i immo z pętli . Po zaadaptowaniu ECU, chcę sprzedać programik razem z autem, jeśli ktoś będzie chciał go odkupić
Jaki w miarę tani program wykona to zadanie ?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Weź oba stery i zanieś do kogoś z programatorem. 400 zł to takie minium jakie zaplacisz

Leszek111111

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Polska Centralna
Za merkantylne autoreklamy dziękuję. Prosiłbym o merytoryczne odpowiedzi związane z naprawą mojego auta i przeze mnie samego, na temat :

Leszek111111

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Polska Centralna

Ok,wiesz lepiej,wszyscy zamieniamy się w czytelników jakie masz rozwiązanie tanie dla klienta.
Zobaczymy jak wybrniesz że sytuacji.

W co tu brnąć w najdroższe rozwiązanie :) ? Robisz sobie antyautoreklamę :) Szukam jak każdy, najtańszego rozwiązania.
Autoelektronika, No replay :)

Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
250 zł to najdroższe rozwiązanie,ty chyba nigdy nie miałeś auta i nigdy zlotowki nie dolozyles skoro tak uważasz.
Nie robię sobie autoreklamy bo już jestem na takim etapie zawodowym że nie potrzebuje np takich klientów jak ty lub podobnych.

Do góry Bottom