• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Aktywacja autocom 2012.3

Status
Zamknięty.

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
A jeszcze jedno pytanko, nie wiesz czasem skad mogę sobie ogarnąć instalke ? 5007 bądź 5006?

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
Rch11 orientujesz sie może w programach wyłączających immo?
Np. typu OTOCHECKER 2.0 IMMO CLEANER. I jakie urządzenie potrzebuje bądź głowicę do działania z tym programem bądź innymi? :)
Teraz mam jeszcze jeden mały problemik, bo dzisiaj chciałem się połączyć z transitem 2008r. 2.4L Dieselek i nie chciał się połączyć z silnikiem, może być to przyczyną złego wgrania czegoś z mojej strony czy po prostu ta głowica nie lubi forda? wczoraj łączyłem się z pandą oraz Mini cooperkiem i wszystko było ok

Ostatnia edycja:

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Rch11 orientujesz sie może w programach wyłączających immo?
Np. typu OTOCHECKER 2.0 IMMO CLEANER. I jakie urządzenie potrzebuje bądź głowicę do działania z tym programem bądź innymi? :)
Teraz mam jeszcze jeden mały problemik, bo dzisiaj chciałem się połączyć z transitem 2008r. 2.4L Dieselek i nie chciał się połączyć z silnikiem, może być to przyczyną złego wgrania czegoś z mojej strony czy po prostu ta głowica nie lubi forda? wczoraj łączyłem się z pandą oraz Mini cooperkiem i wszystko było ok
To zobacz czy łączy się z innymi sterownikami np. abs
Czasem to wina samochodu bądź wyboru sterownika(auto jest z 2008 a należy dać 2007)

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
Zastanawiałem się nad tym i.. z początku połączyłem się przez wow'a i połączył się tylko właśnie z poduszką i z różnymi funkcjami typu kasowanie inspekcji, następnie włączyłem delphi 2013.3 i także nie chciał sie połączyć z silnikiem, wybierałem różne roczniki i różne silniki i nic.. :( a najlepsze jest to, że chciałem tylko sprawdzić czy nie ma jakiś błędów, samochód pali jeździ i ogólnie jest wszystko z nim ok. Czasem mam taki problem ze skodą i fordem. Może to być wina mojej głowicy? Wyczytałem także, iż od czasu do czasu robią się zimne luty na płytce z głowicy i należy je odpowiednio zabezpieczyć i nałożyć nowe, ewentualnie delikatnie podgrzać każde łączenie?

* Dodam, że z innymi samochodami nie ma problemu, z czasem trafie właśnie na "mine" i temat jest nie do ogarnięcia bo nie chce się połączyć. Raz opowiadałem właśnie o moim problemie tutaj na forum, zaciekawiło mnie to. Wrzuciłem nowy system xp, format czysty. Nowy program WOW oraz delphi, nie ma sterów z neta więc się nie łączy z nim, a wcześniej miałem przypadek (przed formatem), audi a5-> nie połączył się z silnikiem, -> zrobiłem reinstalke programu i ! I połączył się z silnikiem .. Zatem jestem zielony :D

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
Rch11 Opanowałem to! Tak jak mówiłeś, jak się nie łączy z danym rocznikiem w delphi bądź w wow'ie to poszukałem w innych rocznikach i się połączył, ze skodą i fordem wygląda to tak, że najlepiej mieć dowód rejestracyjny i znaleźć dokładny kod silnika tzn oznaczenie. Wczoraj miałem przypadek ze skodą fabią 2010r. 1.2 tfsi, nie chciał się połączyć -> dałem na 2012 rocznik i poszukałem danego silnika i oznaczenia odpowiedniego np. KXABS 1.2 TFSI i udało się połączyć, jeśli kliknąłem w ten sam silnik 1.2 TFSI lecz z innym oznaczeniem, np. KKSAB to już nie chciał się łączyć. Dlatego mogę stwierdzić, iż głównie skoda, ford z połączeniem należy uważać typu wybrać silnik itd. taki sam jak w dowodzie.

Pozdrawiam :]

kufel93

Początkujący
Punktów
1
Witam ponownie pach oczywiscie wgralem. Powinien byc ok ostatnio program zostal aktywowany. wygenerowalem pliczek jescze raz moze da rade jesli nie postaram sie znalezc jakis inny 2013.3 odpalane na tym
cars:
sn:100251
hardwraekey:EGDFZJFAVQED

Załączniki

• FileActivation.rar
    3,3 KB · Wyświetleń: 1

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
Dalej masz coś nie tak z patchem, zaraz Ci zapodam.
Jak instalowałeś delphi? I jak wrzucałeś patcha i którego, ile plików miał?

Kufel93 zajrzyj 2-5 stron trochę wstecz oczywiście na tym forum i miałem ten sam przypadek,
Rch11 opisał co miałem zrobić i tak postąpiłem, jeżeli jest to dla Ciebie mało przejrzyste i czytelne to wtedy poradź się co dalej etc.

Tutaj masz patch którego zapodał Rch11
https://mega.co.nz/#!iVVkSYCR!FTdkTkMOgwzLf2KYtBfFkVsBGmM7TDAypDdQi8K3jGs

Ostatnia edycja:

kufel93

Początkujący
Punktów
1
Ok mialem chwilke czasu na ogarniecie delphi i stwierdzilem ze mialem zainstalowane ds350new vci zamiast ds150new vci pewnie to bylo problemem. Co do poprzedniej instalacji przebiegla normalnie setup i leci nie zmienialem folderu instalacji, patch mial 2 pliczki jak te co wrzuciles. Obecnie mam nowego patcha ten od Cb (mam win xp jak co) Dobra to wrzucam pliczek i czekam na aktywacje zobaczymy czy pomoglo :)

Załączniki

• FileActivation.rar
    2,8 KB · Wyświetleń: 2

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Ok mialem chwilke czasu na ogarniecie delphi i stwierdzilem ze mialem zainstalowane ds350new vci zamiast ds150new vci pewnie to bylo problemem. Co do poprzedniej instalacji przebiegla normalnie setup i leci nie zmienialem folderu instalacji, patch mial 2 pliczki jak te co wrzuciles. Obecnie mam nowego patcha ten od Cb (mam win xp jak co) Dobra to wrzucam pliczek i czekam na aktywacje zobaczymy czy pomoglo :)
Testuj

Załączniki

• FileActivation.rar
    5,4 KB · Wyświetleń: 4

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
Teraz musisz wybrać "nie" i otworzyć ten plik który wrzucił rch11, swoją drogą jak będziesz chciał ciężarówki instalować to wygląda to tak samo, tzn.
Wybierasz tam opcje ds150 new vci lecz heavy duty, procedura wygląda tak samo lecz musisz ponownie nam podesłać plik aktywacyjny ;]

Pozdrawiam

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
Kolego a masz jakąś głowicę?

Żeby działać na programie typu autocom/delphi czy WoW potrzebujesz głowicy, np. autocoma (najlepiej bo współpracuje z tymi oprogramowaniami i jest w miarę tani jak na możliwości diagnostyczne)

esas24

Nowy
Punktów
0
niestety nie posiadam głowicy, jaką głowice polecasz i gdzie mogę ją dostać? chodzi mi oczywiście o coś najtańszego:)

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
Wpisz w allegro autocom, ja mam głowicę 100251. Możesz kupić z bt i nie potrzebujesz przewodu do kompa więc jest wporzo :D
Kurde nie pamiętam ile kosztuje, lepiej sobie kup bez ciężarówek, bo szkoda przepłacać za "oprogramowanie" + przewody. Osobiście jeśli potrzebuje się połączyć z jakąś ciężarówką, np. typu Mercedes atego (wtyczka chyba 16 pin) to kupujesz ją osobno na allegro chyba za 20-40 zł to jest maks. Ona pasuje też do sprinterów itd.

Najlepiej poszukaj sobie gościa który sprzedaje głowicę mniej więcej w Twoim województwie, żeby w razie czego do niego przyjechać :D ja kupiłem i przyjechał jakiś fagas z poznania na śląsk..
Po 8 miesiącach nie ma kontaktu z gówniarzem :p a nie chce mi się do niego jechać, w zasadzie nic mi się nie dzieje z głowicą ale chciałem po prostu porozmawiać o różnych ciekawostkach ..
Są różne ceny autocoma, poszukaj blisko siebie, ale nie najtańszego bo może być "chińczyk" ..

xxdaw

Początkujący
Punktów
0
witam.. prosze o aktywacje ac 2013.3 sn 100251 hk: QBGIGRITVACE

wygenerowany plik

Załączniki

• FileActivation.rar
    2,8 KB · Wyświetleń: 3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom