• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Alldata online zakup grupowy

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Zrobiłem. Na 3 cylindrze przestawiłem o jeden ząbek na trybku. Odpaliłem 2500 obrotów na jałowym. Wykasowałem adaptacje + przepustnica. Tadam. Chodzi cichutko.
Tak to jest jak się człowiek nie zna a się bierze za robotę. Na przyszłości to przed demontażem tego vvti zaleje całość gipsem.
A do dziś pamiętam jak w BMW pierwszy raz ściągałem valvetronic. Paczkę trytytke zużyłem
Edit dla potomnych.
1 ponumerować panewki oporowe.
2 całość odtluscic i ponaklejac taśmę przylepną. Nie żałowac tasmy
A wracając do tematu. Misiek mam 20 zł w portfelu. Załatwimy coś. Tak na 2 lata by mi styklo. Potem to już syn przejmuje

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Podałem na szybko pierwszy z valvematicem z vvti , nie miałem modelu ani oznaczenia silnika.
Teraz doszedłem ze jest to 1ZR-FE a podałem 2ZR-FAE .....

Chcesz schemat ? Nie dostaniesz bo Cie nie będzie stać. Skąd miałeś info ze nie ma takich Toyot w alldata?
90% na tym forum to bajkopisarze co słyszeli od kogoś kto mówił....itp. Chciałem tylko sprostować i dac dostęp wieczorkiem koledze w razie gdyby dalej cos tam nie było haloo.
Pomagam jak mam czas niejednemu na tym forum,bepłatnie. Mam dostep do rzeczy o których w tej "Jugosławi" możesz pomarzyć I NAWET JAK ZAPŁACISZ NIE DOSTANIESZ , TAKIE ŻYCIE. off top

Ostatnia edycja:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
A w sprawie tego valvematic..na auto wleciało 3 koło faz na wałek ssący. 3 x15 roboczogodzin + 8 godzin. Co wy na jakość sprzedawanych części.
Dodatkowo autelem trzeba ustawić wznios tego valvematic bo poklepuje

Załączniki

• IMG_20230331_193711.jpg
    IMG_20230331_193711.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 56

melas

SuperMechanior
Punktów
60
Miasto
WRZEŚNIA
Witam na ile stanowisk można podzielić? Też bym był chetny

elektrostan

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Halden-norwegia
Od kilku dni testuję Alldatę online i jestem miło zaskoczony, bardzo dobre uzupełnienie Autodaty i HGS'a.
Chciałbym zakupić dostęp na rok czasu na kilka stanowisk.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę odezwać się na priv wtedy będę mógł napisać koszt takiego abonamentu jak będę wiedział ile jest chętnych.
Na pewno chciałbym zejść z ceną na mniej więcej 750-900zł/rok.
Czy zakup Alldaty jeszcze aktualny?

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
113
Miasto
Świdnica
Panowie, wznowię temat - jak się wam sprawuje ta alldata? Autodata chyba przestała być aktualizowana, bo fury po 2018 okrojone na maxa. A może jeszcze ktoś ma porównanie z ESI boscha ?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja czytam te moje wpisy i tak się zastanawiam co ja miałem wtedy welbie

kamcio91

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Łódź
Jeśli dostęp do Alldaty aktualny to poproszę o jakieś info co, jak i ile.

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
113
Miasto
Świdnica
Jak masz firmę, to wejdź na oficjalna stronę, załóż sobie konto testowe. Mi ten program wogóle nie podszedł

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
663
Miasto
WLKP
Fajny jest Workshopdata.Wiecej w nim niz Autodacie.Autodate mam a Workshopdate pozyczyłem od kolegi to byłem zdziwiony ile jest w nim schematow do nowszych samochodów a w Autodacie same luki były.Bez zbednej mowy,autodata niech sie chowa wzgledem workshopdaty.

Ostatnia edycja:

kamcio91

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Łódź
Miałem już na testy a Workshopdate mam i chciałem Alldata do uzupełnienia.

Do góry Bottom