• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

amortyzatory tylne hydrauliczne peugeot 3008

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Pytałam kilku i nawet speca od peugotów i wszyscy zgodnie chórem - oryginały :(
W takim razie skoro producent auta nie przewidzial, ze tego systemu ma w tej wersji nie byc pozostaje pytanie co z ubezpieczeniem samochodu lub ogolna jego legalnoscia i dopuszczeniem do ruchu - czulem sie w obowiazku o tym napisac, wiec napisalem.
Nie dziw sie komus, ze ratuje wlasna skore. Zrobisz taki mod w warsztacie - ktos pojdzie Ci na reke a pierwszy lepszy przypal i wersja zmieni sie ze "mechanik cos tam grzebal", a nie ze "tniemy koszty i jest jak jest, a decyzja byla moja".
Nie twierdze, ze tak zrobisz - po prostu pomysl, ze ktos moze w ten sposob pomyslec i nie bez powodu pisac "tylko oryginal". Nie chodzi o Ciebie tylko o tego kogos - mechanika czy warsztat.
No niestety i dlatego szukam rozwiązania, tylko większosc speców zaleca wymianę na oryginały , nawet szukając po numerze vin nie ma zamienników
nie ma w oficjalnej sprzedazy poszczegolnych nowych elementow - tak zostalo to zaprojektowane i wymyslone przez firme Yamaha.
tak czy inaczej najlepiej jest szukac "zwyklych" zamiennikow jak do wersji 1.6 z silnikiem benzynowym.
Widze nawet, ze @euroserwis8 podal Ci juz numery czesci. Zgadzam sie, ze nie ma tam zadnej filozofii. A dopoki nie robisz codziennie "testu losia", albo nie jezdzisz jak na rajdzie po powiatowych drogach to roznica w portfelu skutecznie zrekompensuje roznice na tylnej osi.

Dalej nie wiem jak ma sie do tego kwestia przegladu czy ubezpieczenia, bo nikt nie odpowiedzial, ale to juz sam sobie potrafie wydedukowac jak to bedzie :)

Marzanka

Początkujący
Punktów
0
Nie dziw sie komus, ze ratuje wlasna skore. Zrobisz taki mod w warsztacie - ktos pojdzie Ci na reke a pierwszy lepszy przypal i wersja zmieni sie ze "mechanik cos tam grzebal", a nie ze "tniemy koszty i jest jak jest, a decyzja byla moja".
Nie twierdze, ze tak zrobisz - po prostu pomysl, ze ktos moze w ten sposob pomyslec i nie bez powodu pisac "tylko oryginal". Nie chodzi o Ciebie tylko o tego kogos - mechanika czy warsztat.

Widze nawet, ze @euroserwis8 podal Ci juz numery czesci. Zgadzam sie, ze nie ma tam zadnej filozofii. A dopoki nie robisz codziennie "testu losia", albo nie jezdzisz jak na rajdzie po powiatowych drogach to roznica w portfelu skutecznie zrekompensuje roznice na tylnej osi.

Dalej nie wiem jak ma sie do tego kwestia przegladu czy ubezpieczenia, bo nikt nie odpowiedzial, ale to juz sam sobie potrafie wydedukowac jak to bedzie :)
szczerze ja tez nie wiem:confused:

Do góry Bottom