• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

PEUGEOT 307 SW 2.0 HDI 2002 POMOŻECIE?

Peugeot307

Nowy
Punktów
0
Cześć Panowie.

Na horyzoncie peugeot 307 sw 2.0 HDI 2002 rok.

Mam do was pytanie, zakupiłem to auto bo blacharsko jak i silnikowo odpukać jest wszystko ok, natomiast problem jest z elektroniką.

Nie działa centralny zamek, pilot nie ma immo jest po prostu usunięty, ludzie od których kupiłem, nie zamierzali się pozbywać ale, że doszli do wniosku iż potrzebują większego auta to kupili z salonu nowe.

Chcieli sprzedać w dobre ręce, więc wziąłem, ale niestety auto się nie zamyka, ktoś mi sprawdził, że pilot daje sygnał, ale auto nie reaguje.

Drzwi kierowcy zamykają się z kluczyka, ale tylko kierowcy, niestety to już inna technika i tu się nie da zamknąć od środka reszty drzwi, jak to w innych starszych autach bywa.

Próbowałem zamknąć tylne drzwi przekręcając rygielek płaskim przyrządem choćby grotem czy śrubokrętem, niestety ani jedne ani drugie się nie zamykają.

W lagunie owego czasu tak miałem i dało się zamknąć w ten sposób, a tutaj zero reakcji.

Dodam, że na desce jest przycisk zamykania od środka, ale cóż mi to da, skoro cały czas kilka razy na sekundę miga na czerowno diódka, jakby jakieś zwarcie by coś.

Dodam jeszcze że tak samo szybko migała żarówka Led z tyłu w podsufitce niczym miała by się spalić, to ją wywaliłem.. To było irytujące.

W tym wszystkim był taki problem ze aby otworzyc bagażnik, musiałem kluczykiem zamknąć drzwi kierowcy, po przepsikaniu WD 40 zamka bagażnika, teraz jest tak że bagażnik jest cały czas otwarty nawet gdy zamknę drzwi z kluczyka.

O co tu chodzi?

Jeszcze turbina raz działa, 10 razy nie, ruszając kablami od turbo a dokładnie kostką to działa, może popsikac coś kontakt sprayem?

Proszę o pomoc co sprawdzić, w jakim kierunku iść bo już mi wszystko opadło.

Z prawej strony drzwi pasażera zamka nie ma fabrycznie, no i co ja mam zrobić? Jak ja mam zamykać to auto?

Ostatnia edycja:

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Nie zamknie się z kluczyka jak będzie widział ze jakieś drzwi lub klapa bagażnika są otwarte. Jakie kody błędów?

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
U mnie ja i mój podopieczny przysposobiony też ma kupił taki sam jak mój 2.0 HDI 136 km tylko ja mam zielony taki limonka w środku i na zewnątrz a on mniej opcji ale srebrny i w skórach :D

Peugeot307

Nowy
Punktów
0
Nie zamknie się z kluczyka jak będzie widział ze jakieś drzwi lub klapa bagażnika są otwarte. Jakie kody błędów?
No problem obstawiam że pochodzi od klapy bagażnika, poza tym mam również problem z maską, tzn do wymiany jest mechanizm maski bo się uszkodził i maska jest zabezpieczona na tyle dobrze by się nie otworzyła podczas jazdy, lecz nie jest to wiadomo tak jak powinno być, dopiero będę robił z tym autem pomału, dodam iż problem był już wcześniej z tym zamykaniem nim pojawił się problem z maską,ale co do klapy bagażnika to wystąpiło to podejrzewam w tym samym czasie.

Musze się temu bliżej przyjrzeć. Tylko co to kuźwa może być, gdzie by, że tak powiem szukać dokładnie przyczyny.
Automatyczne połączenie postów:

U mnie ja i mój podopieczny przysposobiony też ma kupił taki sam jak mój 2.0 HDI 136 km tylko ja mam zielony taki limonka w środku i na zewnątrz a on mniej opcji ale srebrny i w skórach :D
No fajne autko to prawda.
Automatyczne połączenie postów:

Kody błędów? Łoooo Panie, to Pan mnie zaskoczył, nie zdążyłem jeszcze tego sprawdzić.

Do góry Bottom