• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

golf V drzwi

kamil393

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Opole
Cześć, mam problem z tylnymi lewymi drzwiami od golfa 5. Nie reagują na pilot ani na zamykanie z centralnego zamka po prostu wszystkie pozostałe się zamykają tylko te jedne nie, jest tam też również z szyba(jest elektryczna) i też się nie otwiera i nie reaguje i nie jest to przerwany kabel bo z drzwiach jak sie otwiera i zamyka z pilota to słychać tykanie czyli jakiś prąd musi tam być ale jeżeli sie chce otworzyc szybe to nic nie słychać i teraz pytanie co mogło sie zepsuć

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
584
Cześć, mam problem z tylnymi lewymi drzwiami od golfa 5. Nie reagują na pilot ani na zamykanie z centralnego zamka po prostu wszystkie pozostałe się zamykają tylko te jedne nie, jest tam też również z szyba(jest elektryczna) i też się nie otwiera i nie reaguje i nie jest to przerwany kabel bo z drzwiach jak sie otwiera i zamyka z pilota to słychać tykanie czyli jakiś prąd musi tam być ale jeżeli sie chce otworzyc szybe to nic nie słychać i teraz pytanie co mogło sie zepsuć
wiązka z kablami na łączeniu? w peszlu lub w gumie sprawdź

kamil393

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Opole
wiązka z kablami na łączeniu? w peszlu lub w gumie sprawdź
słychac że prad dochodzi do zamka bo słychac ze cos tam że tak powiem
cyka a przy szybie nie słychac niz zeby pracowało ale bardziej mi zalezy żeby drzwi sie zamykały niz na działajacej szybie z tyłu

Ostatnia edycja:

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
495
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Zdejmij tapicerkę z drzwi, sprawdź zasilania czy dochodzą do zamka i ... będziesz mial diagnozę, przecież to takie proste.

kamil393

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Opole
Zdejmij tapicerkę z drzwi, sprawdź zasilania czy dochodzą do zamka i ... będziesz mial diagnozę, przecież to takie proste.
kurcze no nie wpadł bym na to skoro słychać że dochodzi prad i cie zaszkocze że sprawdzałem i nie umiałem zlokalizowac usterki dlatego pisze o porady bo jak wiadomo dwie głowy to nie jedna a internet podpowiedział mi takie coś i zapytanie do mechaników czy faktycznie tam może być:
Wszystko wskazuje na to, że masz do czynienia z klasyczną usterką w Volkswagenie Golfie V, gdzie główna wtyczka modułu drzwi (przy silniczku szyby) uległa zaśniedzeniu, wilgoci lub częściowemu wysunięciu, ewentualnie doszło do uszkodzenia samego silniczka szyby, który pełni funkcję sterownika całych drzwi.
I dodam że drzwi dosyć długo były bez zaślepki obok klamki

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
495
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Skoro napięcie dochodzi do zamka a zamek nie działa, to znaczy że jest problem po stronie mechanicznej - tego internet nie podpowiedział ? Dość częsta usterka w grupie Vw.

kamil393

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Opole
Skoro napięcie dochodzi do zamka a zamek nie działa, to znaczy że jest problem po stronie mechanicznej - tego internet nie podpowiedział ? Dość częsta usterka w grupie Vw.
a pan sobie wyobrazi że tego internet nie powiedział i nie do konca wierze Ai dlatego pisze na tym forum żeby mi doświadczeni mechanicy pomogli ;)

Do góry Bottom