• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ja się pozbywam jak auto na złom idzie. Duuuużo rzeczy w bagażniku ląduje wtedy :D

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
a potem wsio na Azję... i dziwić się, że skośnookie auta gniją :D

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
ewidentnie obrazek przedstawia aparat robiący zdjęcie z flashem
:D moze za szybko jechałes
:D
Lubię to!Zobacz więcej reakcji
· Odpowiedz ·
4
· 12 godz. · Edytowany

Załączniki

• 26195804_2001408240145163_5093178684827599861_n.jpg
    26195804_2001408240145163_5093178684827599861_n.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 97

mintaka

SuperMechanior
Punktów
43
Miasto
Wejherowo
Zgadza się każdy kij ma dwa końce.Bardzo często spotykam klientów którzy mówią że nie ufaja bo zostali przez mechanika oszukani i niestety często okazuje się to prawdą.Zastanawiam sie wtedy jak oni patrzą tym ludziom w oczy i z uśmiechem na twarzy biorą kasę wmawiając ze cześć ze szrotu która właśnie zamontowali jest nowa.Naciąganie na niepotrzebne wymiany to tez standard.Może dlatego się jeszcze nie dorobiłem...
Z drugiej strony jest też grono ludzi którzy maja wrodzone przekonanie ze każdy chce ich oszukać i nie ma na tym świecie już żadnych uczciwych.TVN i fora tez maja w tym wszystkim swój udział.
Trzeba jednak zachować umiar i starać się mieć zdrowe podejście i rozmawiac z ludźmi po ludzku chociaż nie zawsze to jest mozliwe
Dziś , aby nie zostać oszukanym ,lub wziętym za naiwnego trzeba podchodzić do wszystkich nowo poznanych ludzi z małą dozą nieufności i rezerwy i na początku słuchać tego co mówią i weryfikować- potem po paru rozmowach już wiadomo z kim się ma do czynienia.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Serio?? Jakim handlarzykiem parszywym trzeba być... Swoją drogą zawsze się zastanawiam z jakich domów takie parchy pochodzą i kto ich wychował... menel??
Znajdziesz ich w pierwszych ławkach w kościele, to dumni potomkowie żołnierzy wyklętych, prawdziwi Polacy, lepszy sort, twoi sąsiedzi - po prostu zdejmij różowe okulary i poobserwuj trochę uważnie ludzi w okół ciebie...:bored: Tylko uważaj to może być przerażające:wideyed:

mintaka

SuperMechanior
Punktów
43
Miasto
Wejherowo
Wystarczy wyjść z domu, rozejrzeć się i posłuchać, poobserwować .
Dokąd zmierza świat i ludzie....

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Znajdziesz ich w pierwszych ławkach w kościele, to dumni potomkowie żołnierzy wyklętych, prawdziwi Polacy, lepszy sort, twoi sąsiedzi
No nie wiem... obecnie z mojego podwórka wyczaiłem dwóch "uczciwych" - jednego małego cwaniaczka, drobnego handlarzyka starym złomem do 5tys, który faktycznie jest sąsiadem ale niepraktykującym - i raczej starym komuchem bym tak to nazwał, i drugiego nieco młodszego - też niepraktykujący :D raczej glonojad - dziecko konsumpcji (brak jakichkolwiek autorytetów - tylko kasa i zysk) ale ten handluje samochodami w przedziale 20-60tys.... Kilku innych "uczciwych", których znałem już zawinęli "biznesy"... Twój portret psychologiczny "uczciwego" handlarza jednak do nich nie pasował. Rozumiem twoją gorycz po przegranej w 2015 ale akurat nie musisz podciągać wszystkich o innych poglądach politycznych, wyznaniu itp. do jednego wora. To tak jakbym ja napisał, że ci co głosowali na poprzednią ekipę to złodzieje... :D Ale tak nie napiszę bo każdy ma prawo do swoich poglądów i to szanuję. Nie szanuję plugastwa, cwaniactwa i złodziejstwa. Dla mnie to męty społeczne i margines...

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Rozumiem twoją gorycz po przegranej w 2015
No trochę mi szkoda tego kraju- nie ludzi- a wszystkich z PO, PIS, SLD, PSL- to bym in taki Katyń zrobił, że by ich i za 1000 lat nie odnaleźli:mad: Tak samo z ,,czarnymi,, pasożytami... do piachu:Djuż ja bym im dał konkordat...:mad:
Nigdy nie zastanowiło cię, że pierwszym ,,maibachem,, w tym kraju jeździ ksiądz???:bored:
I nie interesuje mnie jakiego jesteś wyznania- dla mnie możesz sobie na środku podwórka wbić pal i się modlić do niego 100 razy dziennie:D
Nie szanuję plugastwa, cwaniactwa i złodziejstwa. Dla mnie to męty społeczne i margines...
A ja cię szanuję za to:D
Tylko zauważ, że jakby za obecnych rządów tego jakby się więcej pokazało... może taki mamy klimat:rolleyes::D

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
No trochę mi szkoda tego kraju- nie ludzi-
Ale kraj to właśnie ludzie :D
Tak samo z ,,czarnymi,, pasożytami... do piachu:Djuż ja bym im dał konkordat...:mad:
Dziwne to jest bo wielu tak mówi ale jak trzeba chrztu, ślubu czy pogrzebu do wyciąga śmiało kasę i to robi... Dlaczego?!? Przecież powinni być konsekwentni i walić ten system. Nie uznaje ktoś "czarnych" to niech nie bierze ślubu, nie chrzci dzieci i nie organizuje pogrzebu... Hipokryzja ;)
Nigdy nie zastanowiło cię, że pierwszym ,,maibachem,, w tym kraju jeździ ksiądz???:bored:
Po pierwsze to nie ksiądz tylko Redemptorysta (trochę inne zasady) a po drugie zastanawiało mnie to i dlatego starałem się znaleźć jakieś pewne źródło informacji na ten temat celem potwierdzeia. Nie udało mi się tego jednoznacznie potwierdzić aby ten człowiek miał swojego prywatnego Maybacha.
A ja cię szanuję za to:D
:D
Dzięki! :)

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Dziwne to jest bo wielu tak mówi ale jak trzeba chrztu, ślubu czy pogrzebu do wyciąga śmiało kasę i to robi... Dlaczego?!?
ja już zapisałem na papierze: pogrzeb świecki i kremacja. także konsekwentny jestem. co do ślubu, mało kto bierze go sam ze sobą :) i drugą stronę trzeba też uszanować. tak samo chrzest czy inne.
dlaczego chrzci się małe dzieci?
bo inaczej spadłyby statystyki.
a uczciwość nie wymaga religii.

no ale temat nie o tym......

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Dziwne to jest bo wielu tak mówi ale jak trzeba chrztu, ślubu czy pogrzebu do wyciąga śmiało kasę i to robi... Dlaczego?!? Przecież powinni być konsekwentni i walić ten system. Nie uznaje ktoś "czarnych" to niech nie bierze ślubu, nie chrzci dzieci i nie organizuje pogrzebu... Hipokryzja ;)
Jaka hipokryzja- ja już 6 lat temu złożyłem wniosek o apostazję, a te sk....ny nie mogą mnie jeszcze wypisać:mad: No i czyja tu hipokryzja...?:bored:
Po pierwsze to nie ksiądz tylko Redemptorysta
Jak go ch...a zwał tak zwał- niech zacznie płacić podatki jak uczciwy człowiek to pogadamy:mad:

Nie udało mi się tego jednoznacznie potwierdzić aby ten człowiek miał swojego prywatnego Maybacha.
Che, che... oczywiście, że w dowodzie rejestracyjnym nie jest ,,rydzyk,, wpisany, bo on przecież jest taki ubogi:rolleyes::D

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
OK. Dla mnie nie ma tematu. Każdy ma swoje życie i swoje zasady do puki mnie nie dotykają... :D

dzimi

Gaduła
Punktów
10
Miasto
.
odpowiedź akustyczna na porównanie mechanik.k albo tego nie widzieć albo nie słyszeć albo to i to !!! :D

Do góry Bottom