Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Takie tam opel astra g 2.2 z22se. Chłopaki cos z wydechem robili
Ta przeplywke to przez przypadek zobaczyłem jak zmieniałem drążek wybieraka biegów. Xsara 1.9d. Co ciekawe kiedyś to była 2.0 hdi ale ktoś swapa na 1.9d zrobił
z przepływką miałem kiedyś identycznie. Przyjechał Pan na oleje i filtry, przy wymianie powietrza patrze i to sam, pytam klienta czy auto nie za słabe jest przypadkiem? mówi no robiłem rok temu rozrząd i takie coś chyba słabsze, ale to żona jeździ to mocy nie trzeba )) i wtedy pokazuje mu przyczynę
Pytanie tylko kiedy pękło łożysko. W czasie użytkowania czy podczas demontażu. Gruby jak by nie było temat bo i jedno i drugie ciężkie do zepsucia skoro jest w oprawie w postaci piasty. Robiłem kiedyś skrzynię to pękło łożysko w obudowie i ją odrobinę porypało;/
Nie no kolego nie mam fotek, to jest nic bieżnia pęknięta w trzech miejscach, trzy kulki i to mocno jajowate reszta wyparowała. Drugi przypadek to tak stanęło że zblokowało koło, auto w rowie, laweta, bieżnia wtopiła się w czop, ze spawana, fiolet.