• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Pewnie jakiś p*lak zakładał a to są pijaki i bez mózgu, uszkodził, założył uszkodzoną i zagadka rozwiązana. Widziałem przypadek że jeden wymienił uszczelkę i założył ją odwrotnie-tam gdzie na silniku był pierwszy cylinder na uszczelce był drugi, otwory na cylindry w uszczelce i bloku się nie zgrywały chyba o centymetr albo dwa.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Komuś na produkcji uszczelek ,się przysnęło...

To ta sama uszczelka co wyżej... dwie warstwy się nie pokrywały, tłok musiał w to cały czas uderzać, stad przełom zmęczeniowy w blasze.

Gdyby znajomi mieli czas i kumatego papugę, to jest szansa ugrać dużo.

Tak BTW. Sprawdzili zamki na pierścieniach... na pierwszym cylindrze ...
Norma wg serwisowki:

1. 0.2 - 0.4 miał 0.6
2 0.5-0.7 miał między 0.9 -0.95
3 0.2 - 0.4 mial 0.7

Przypominam, samochód 3 lata, serwis tylko salon... przebieg 130k km.
Warstwa ślizgowe na tłokach tez starta do zera.

Albo ktoś w ciula w aso z olejem leciał, albo olej fiata to porazka 20210525_165612_copy_2124x1195.jpg

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Dzwoni do mnie klient w święto Bożego Ciała i mówi, że dzień wczesniej był na naprawie samochodu. Mówi, że awaria znowu wystapiła i on żąda, żeby w Boże Ciało teraz, natychmiast naprawiał mu samochód bo on wyjeżdża na długi weekend.

Tłumaczę człowiekowi, że wygląda na to że usterka jest dużo poważniejsza niż wyglądało, tak bywa. Nie ma mowy żebym w Boże Ciało babrał sie w brudzie przy samochodzie. Mogę co najwyżej w trybie awaryjnym podłączyć skaner diagnostyczny.

Tłumaczę człowiekowi że w mojej okolicy w święta kościelne nie pracuje się i ja też nie będę przed sąsiadami cyrków odwalał.
jaśnie pan hrabia strasznie się na mnie obraził, dodał jeszcze że on katolikiem nie jest. Chyba nawet nie wiedział że jest święto.

dodał jeszcze, że ja jako katolik powinienem stosować sie do wiary i pomagać bliźnim. Zacisnąłem zęby żeby gościowi nic nie odpowiedzieć.

Już czuje, że skończy się to dla mnie negatywną opinią na mapach googla. Jedna gwiazdka na 100% :).

Ostatnia edycja:

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Po co się tłumaczyć. Krótka informacja - w dni świąteczne i wolne od pracy, zakład jest zamknięty.
Zapraszamy w piątek, sobotę lub poniedziałek, zależnie kto jak robi sobie długi weekend

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
99
Miasto
Piaski
No jak macie prywatny telefon udostępniony do klientów to tak jest. Ja tel z nr dla klientów zostawiam w robocie gdy włączy się poczta słychać w jakich godz jest. czynny warsztat.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Jak on śmie pruć się do mechanika że zrobił tak że po dniu się znowu wysypało xd Przecież każdy mechanik tak robi, to jest ich praca.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Jak on śmie pruć się do mechanika że zrobił tak że po dniu się znowu wysypało xd Przecież każdy mechanik tak robi, to jest ich praca.
Napewno było napisane "Gwarancja do bramy" albo "do studni" Pewnie nie zauważył, jego wina

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
To już taki wiek :D

Zamiast starej baby - stary facet, zamiast 3 kotow - 3 audi :D

No offence.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
1. Sprytny pomysł- po co płacić za jakieś metalowe dystanse po 30zł/szt jak można wydrukować z plastiku prawie za darmo?
IMG_20210605_182444.jpg

2. "Samochód tylko do przejrzenia, nic nie stuka, nic nie puka, jutro przegląd, a pojutrze wyjazd do bułgarii.":

3. Jednak nie polecam aso BMW, wzięli 500zł, a usterka powróciła po miesiącu:
IMG_20210605_203653.jpg

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
1. Sprytny pomysł- po co płacić za jakieś metalowe dystanse po 30zł/szt jak można wydrukować z plastiku prawie za darmo?
Wyświetl załącznik 39619

2. "Samochód tylko do przejrzenia, nic nie stuka, nic nie puka, jutro przegląd, a pojutrze wyjazd do bułgarii.":

3. Jednak nie polecam aso BMW, wzięli 500zł, a usterka powróciła po miesiącu:
Wyświetl załącznik 39620
Przepalilo puszkę aluminiową, trzeba było użyć blaszanej z piwa faxe

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Widziałem to piwo ostatnio chyba 20 lat temu. Te aluminiowe też są z blachy, a w aso mówili że z amelinium to pakiet premium i że w ferrari robią z tego wydechy
Faxe chyba widziałem w Aldi
Automatyczne połączenie postów:

Screenshot_20210606-155620.jpeg

Do góry Bottom