• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Dzwoni do mnie wczoraj klient i mowi ze raz mu auto chodzi raz nie nie wkreca sie na obroty i nawija ze pewnie to wina gazu ( jak sobie przypomniałem potem to chyba 3 lata temu mu wymieniałem wtryski na hana ) ze gdzieś był i coś mu czyscili a raz chodzi a raz nie i ze stwierdzili że pompa Pb daje za niskie cisnienie a do jego auta kosztuje pompa 1000 zł a on nie włozy do auta wartości 10 000 tyle kasy i takie typowie gadanie , oczywiscie chceck się pali . Jak pamietam to kazałem mu po 2 tygodniach po zamontowaniu hanek na sprawdzenie porawek i oczywiscie nie był .
Na razie mu kazałem przesłać vin i dane auta , nie przyslal moze nie przyjedzie ... :D
Jakiś van hamerykanski niech się buja delikwent .

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk

Maesc

SuperMechanior
Punktów
2
Łoo... Co z tą opona? Jeszcze sie nada do jazdy. Kiedys otwieram maske a tu kot wyskakuje prawdopodobnie okolo 100km jechał pasażer na gape. :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
panie a nie mozesz pan to naprawić ? biezenik jeszcze dobry .... a ile to bedzie kosztować ?

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Auto zostało przyciągniete z przestawionym rozrządem, czy toto jeszcze jakoś chodziło? :D

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
A silniczek podejrzewam ze cichuteńko mruczał :D:D:D
Marku, kolega mi powiedział, że coś walnęło i zgasł. Farciarz z niego, bo rozrząd się przestawił, ale nie na tyle, by pogiąć zawory. Założyłem nowy rozrząd i odpalił bez problemu. Ale przecież zanim się rozleciało łożysko, to musiało nieźle hałasować :)
Dyziek, auto przyjechało na lawecie.
Pozdrawiam.

A

autozibi

Marku, kolega mi powiedział, że coś walnęło i zgasł. Farciarz z niego, bo rozrząd się przestawił, ale nie na tyle, by pogiąć zawory. Założyłem nowy rozrząd i odpalił bez problemu. Ale przecież zanim się rozleciało łożysko, to musiało nieźle hałasować :)
Pozdrawiam.
Ciekawy jestem czy za jakiś czas zawór nie wpadnie do cylindra ?
Tak na prawdę nie wiemy czy zawory nie spotkały się z tłokami .

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Tak też myślałem (szczególnie widząc luz paska między wałkami ) ale warto zapytać, bo cuda też się zdarzają...na co dowodem niech będą przypadki z tego tematu :D

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Powiem Wam, Vectra 1,6 jest z 99 roku i warta jest niewiele i jutro klient będzie musiał podjąć decyzję, czy ryzykować, czy wymieniać zawory. Tylko wymiana zaworów, to połowa wartości samochodu. :)
Pozdrawiam.

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Panie Jacku to ja robiłem raz vectrę b 2.0 koleś jezdzil bez osłony rozrządu i napinacz osprzętu strzelił pasek w rozrząd i przeskoczył o 2 zęby.
złożyłem i jeździ do dzis.

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
micra 1.0 dwa wałki spięte łańcuszkiem i drugi lańcuszek spina je z walem korbowym urwał sie ten spinajacy wałki przy 100km/h wymieniłem łańcuszek górny (od wałków)i jego napinacz klient nie chciał inwestować i tak lata to już 20tysi ciśnienia spręzania też były równe z tego co pamiętam.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Klient przyjechał na wymianę oleju Fiatem Siena na czarnych blachach (wszyscy wiedzą jaki to typ kierowcy...).
Na bagnecie poziom wskazywał około połowę stanu, natomiast po odkręceniu korka zlewowego może ze dwie krople poleciały.
Po zdjęciu miski ukazał się taki widok...

IMG-20150327-00364.jpg

Na pytanie kiedy ostatnio wymieniany był olej w tym aucie, klient powiedział tylko, że dawno.

Do góry Bottom