• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
nie musiało się ślizgać. Wystarczy, że dobrze ze dwa razy wnuczek przypalił;] Potem to już kwestia czasu.

Co do klocków to nie koniecznie wcale on. Mechanicy też takie kwiaty potrafią sadzić. Ważne, że zacisk pomalowany w kolor.....

nie musiało się ślizgać. Wystarczy, że dobrze ze dwa razy wnuczek przypalił;] Potem to już kwestia czasu.

Co do klocków to nie koniecznie wcale on. Mechanicy też takie kwiaty potrafią sadzić. Ważne, że zacisk pomalowany w kolor.....

Co do usterki mechanicznej sterowania to co innego. Szkoda, że mechanicy nie potrafią weryfikować wszystkich mechanizmów w czasie wykonywania naprawy głównej. Potem są zdziwieni, że w lanosie sprzęgło nie działa jak należy. A wystarczyło sprawdzić czy dźwigni szlag nie trafił.....

Ostatnia edycja:

Mereth92

SuperMechanior
Punktów
57
Kiedyś pewien starszy pan przyjechał palio weekend na przegląd zawieszenia. Ku mojemu zdziwieniu lewe tylne koło miało obcięty i zaklepany przewód hamulcowy o czym poinformowałem klienta w związku z czym wywiązała się krótka rozmowa
ja- Proszę pana do wymiany przewody hamulcowe ponieważ jeden już pękł i ktoś go bezmyślnie zaklepał aby nie ciekło
klient- Wiem, ja już tak 2 lata jeżdżę
ja- yyyy, dobrze tylko panu jedno koło nie hamuje i pewnie problem z badaniem technicznym jest
klient- A to nie ma problemu, daje sobie rade (czym skwitował to jego pełen dumy uśmiech) a przegląd i tak znajomy mi podbija

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No co chcesz .... jeździć można gorzej z zatrzymaniem

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
DSC_0200.jpg DSC_0202.jpg w sumie nie bylem zdziwiony ale śrub nie mogłem znależć :D syf, kiła i mogiła silnik iveco tector 5,9 ccm 176 kw

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
optymista powie ze 3 sa dobre a pesymista ze jedno zepsute ...

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Panie nigdy nic nie stukało

Do góry Bottom