• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
a ja mialem ostatnio taki ciekawy przypadek ciekawego Pana,przyjechal ze mu sie check swieci i zeby zobaczyc co to i skasowac.Dobrze,podpinam sprawdzam z czego to wyniklo,drukuje i kasuje bledy bo tyle chcial.
Nastepnego dnia przyjezdza z reklamacja bo mu sie znowu zapalila kontrolka i ze cos nie tak zrobilem i zle pokasowalem----i co z takim zrobic,zaczac plakac czy sie smiac..

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
a ja mialem ostatnio taki ciekawy przypadek ciekawego Pana,przyjechal ze mu sie check swieci i zeby zobaczyc co to i skasowac.Dobrze,podpinam sprawdzam z czego to wyniklo,drukuje i kasuje bledy bo tyle chcial.
Nastepnego dnia przyjezdza z reklamacja bo mu sie znowu zapalila kontrolka i ze cos nie tak zrobilem i zle pokasowalem----i co z takim zrobic,zaczac plakac czy sie smiac..

Jeżeli nie poinformowałeś klienta, że wykasowanie błędu to nie naprawa i błąd może powrócić to Twój błąd. Nie każdy zna się na samochodach. Jeżeli powiedziałeś to tak jak pisze ostry4 :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A to ja często miałem , mowie że to nie naprawa ale na naprawe się nie zgadza wiec niezadowolony bo mu się zaświeciło .

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Na mnie się kiedyś klient obraził, jak się znowu zaświeciło i powiedział, że pojedzie do konkurencji na lepszy komputer skasować :D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Masz widać słaby kiedys delikwent parząc jak cos tam robie powiedział pogardliwie eee zwykły laptop .... dziwne te ludzie nie ?

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
jesli chodzi o te kasowanie to tez go poinformowalem ze to moze nie pomoc bo bledy wskazuja na uszkodzenie,ale chcial to zrobilem kasacje,nie chcial naprawiac ale potem na drugi dzien jakas obraza na jego twarzy.

jesli chodzi o wyjecie lampki hehe to mialem tez pewien przypadek.Klient kupil grande punto,przytargal z wloch,ok,nic nie bite podobno,wszystko chodzilo i jezdzilo a tym bardziej nie swiecilo.ale chcial pewnego dnia tak przejrzec komputerem.Podlaczylem,sprawdzilem,silnik ok,abs ok tylko 2 przednie poduszki wyskoczyly,patrze sie na budziki nic nie ma,kasuje i znowu wyskoczyly,dobralem sie do schowka i kierownicy a tam lipa,deska wymieniona ale bez poduszki,kierownica zaslepke miala ale jak orginal,nawet sie nie zorientowalem,mysle czemu nic nie swieci na budzikach.tez potem pomyslalem ze wyciagnieta lampka,ale grande ma diody,rozbieram a tu zalepione czarna tasma 2 kontroli,od air i wylaczenia poduszki pasarzera.gosciowi mina opadla jak mu to pokazalem,a mialo byc takie piekne i nie smigane

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Hyundai coupe klient przyjeżdza na skan bo coś mu auto szrpie generalny skan i sonda upalona obie poduszki powietrzne i nie działa jeden z czujników abs. Wszeklie lampki kontrolne zapalały sie i po odpaleniu gasły po chwili namysłu zegary na stół a tam piękne mostki wszystkie od ładowania pociągnięte

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
a ja dzisiaj taki przypadek...Ford Transit Connect 2011 rok 1,8TDCI, po wymianie opon klientka (fajna blondynka)wyjeżdża autem i za pół godziny wraca i mówi że auto nie ma mocy, na jedynce ok. a dwójka-zonk...
Kontrolka czerwona, na głównym komunikat "awaria silnika", podpinam rozmówcę i kod P010F(korelacja pomiędzy czujnikamiA/B przepływu/objętości powietrza)-myślę że przepływka padła - live data, jakoś może być 16g/s jałowe, przegazówa parametry biegają ok. No więc przepływka by? Pożyczyłem z innego- dalej to samo...sprawdzam doloty, intercooler, połączenia z góry, z dołu- wszystko ok. Myślę co jest grane? Postanowiłem zajrzeć z ciekawości do filtra powietrza i oto ukazał mi się taki widok: IMG_20161020_152556.jpg nowy filtr i auto lata...jakie koszty? a ile sprawdzania?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
no tak, jak blondynka wie że się tylko opony zmienia zima-lato...
jak nie wie po co jej się zapala taka zielona strzałka? myślała że ma jechać prosto...
a oznacza zmianę biegu na wyższy- to była bardzo zdziwiona...

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
No,no, bo ja napiszę o brunetach jak błyszczą wiedzą z podstaw użytkowania samochodu... :p

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Taaaaaa tu gdzieś zamieściłem fotkę zassanego filtra w jakimś fordzie z V6 ... podobny przypadek już mu ktoś bak chciał wyciągać bo pompa itp. a brunetka w którymś wątku w tiptroniku jechała na 1 biegu i sie dziwiła ze auto nie jeździ ..... Fakt ze potem trudno taką usługę wycenić

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
A i brunet na holu przyjeżdża, że auto nie zapala... z pustym zbiornikiem... :D:p

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
a ja dzisiaj taki przypadek...Ford Transit Connect 2011 rok 1,8TDCI, po wymianie opon klientka (fajna blondynka)wyjeżdża autem i za pół godziny wraca i mówi że auto nie ma mocy, na jedynce ok. a dwójka-zonk...
Kontrolka czerwona, na głównym komunikat "awaria silnika", podpinam rozmówcę i kod P010F(korelacja pomiędzy czujnikamiA/B przepływu/objętości powietrza)-myślę że przepływka padła - live data, jakoś może być 16g/s jałowe, przegazówa parametry biegają ok. No więc przepływka by? Pożyczyłem z innego- dalej to samo...sprawdzam doloty, intercooler, połączenia z góry, z dołu- wszystko ok. Myślę co jest grane? Postanowiłem zajrzeć z ciekawości do filtra powietrza i oto ukazał mi się taki widok: Wyświetl załącznik 13016 nowy filtr i auto lata...jakie koszty? a ile sprawdzania?
pewnie kuna :)

Do góry Bottom