• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Wojcieszyn
Ostatnio w 307 CC 2.0 B. też ten brok nie dokrecony, wstępną diagnoza uszczelniacz, ale po rozegraniu pod brokiem mokro a brok prawie palcami dało się odkręcić

baton180

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
168
Miasto
Glasgow - Szkocja Tarnobrzeg-Mielec
Tak to czasami jest ....

Ja prawie ściągałem skrzynie w mercu ML jakoś 20011 chyba rok
Lało ciurkiem olejem z łączenia między skrzynia a silnikiem
Co się okazało ....uszczelka chłodnicy oleju sparciała ...
PS. Wolał bym ta skrzynie targać niż do chłodnicy się dokopywać

zububr

Bywalec
Punktów
3
Może nie jakiś dziwny przypadek dla nie których ale może kiedyś komuś się przyda, moim przypadkiem była Vectra C któregoś razu panowałem sprzęgło człowiek zadowolony poskładane a tu bach prąd jest wszystko się świeci a nie kręci co się okazało nie była dociśnięta kostka od wspomagania i samochód nawet nie kręcił, ale strasznie mnie to zainteresowało i okazało się że vectra C ma powiązanie lini CAN ze sterownikiem ABS i wspomaganiem i jeżeli nie będzie połączenia z ABS bądź wspomaganiem i nie zakręci i z kompem też się nie połączy.
Pozdrawiam !

dzimi

Gaduła
Punktów
10
Miasto
.
zububr witaj w klubie miałem dokładnie to samo :)

zububr

Bywalec
Punktów
3
A jednak nie byłem sam dziwnie nie raz te auta dają się we znaki.

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Nie chciał jechać hehe.

Załączniki

• 20171205_164851vb.jpg
    20171205_164851vb.jpg
    4,4 MB · Wyświetleń: 164

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Dziwne... Ciekawe dlaczego :confused: przecież wszystko jest na swoim miejscu :D

dzimi

Gaduła
Punktów
10
Miasto
.
na wolno ssaku jeszcze da radę do turbo doładowańców bym już jej nie wkładał :jimlad::dead::yuck:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ja ostatnio z fabi 1.2 6v pb+lpg wykręciłem świece w której nie było elektrody, elektrody masowej i jeszcze popekala porcelana i po...bala cylinder :D

Musze poszukać czy fotki nie zrobiłem.

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Ja tydzień temu miałem klienta na wymiane opon.Po zdjęciu kół z tyłu okazało się ze od zewnętrznej strony tarczy wcale nie ma klocka.Pytam wiec klienta o co tu chodzi a ten ze chciał zmienić na nowe ale nie mógł tloczka wcisnąć to założył tylko jeden bo drugi się nie zmieścił.Zaproponowałem mu naprawę i poinformowałem o zagrożeniu ale w odpowiedzi usłyszałem żebym się nie interesował i zaglądał te gumy bo on se sam to ogarnie.Dziś wrócił na kodowanie pilota, z ciekawości popatrzyłem na tyl a tam oczywiście klocków dalej brak i jeszcze się bezczelnie pyta czy mu przegląd załatwię.Nerwy juz mi puściły i mówię że załatwię zaraz patrol drogówki i zatrzymany dowód.Potem była krótka ale burzliwa wymiana zdań i wreszcie wylądował za bramą

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ja tydzień temu miałem klienta na wymiane opon.Po zdjęciu kół z tyłu okazało się ze od zewnętrznej strony tarczy wcale nie ma klocka.Pytam wiec klienta o co tu chodzi a ten ze chciał zmienić na nowe ale nie mógł tloczka wcisnąć to założył tylko jeden bo drugi się nie zmieścił.Zaproponowałem mu naprawę i poinformowałem o zagrożeniu ale w odpowiedzi usłyszałem żebym się nie interesował i zaglądał te gumy bo on se sam to ogarnie.Dziś wrócił na kodowanie pilota, z ciekawości popatrzyłem na tyl a tam oczywiście klocków dalej brak i jeszcze się bezczelnie pyta czy mu przegląd załatwię.Nerwy juz mi puściły i mówię że załatwię zaraz patrol drogówki i zatrzymany dowód.Potem była krótka ale burzliwa wymiana zdań i wreszcie wylądował za bramą
Ja Pier...

Do góry Bottom