• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Airbag i ABS off. Klient przyjechał na wymianę licznika, zdziwił się, że po wymianie licznika zaczęły mu się świecić jaśki i ABS, nawet próbował na mnie zrzucić winę, że niepoprawnie mu pamięć przepisałem.

Lebiedz

SuperMechanior
Punktów
170
Airbag i ABS off. Klient przyjechał na wymianę licznika, zdziwił się, że po wymianie licznika zaczęły mu się świecić jaśki i ABS, nawet próbował na mnie zrzucić winę, że niepoprawnie mu pamięć przepisałem.
to pod co to było podpięte żeby kontrolki gasły? pod lampkę ciśnienia oleju?

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Dobry. Panie umawiałem się na wymianę hamolcow. Ale tak mi zablokowały że na miejscu u siebie zrobilem. Tak mi dobrze poszło że zrobiłem tył. No nie mogę odpowietrzyc. Córka do kościoła pojechała w niedzielę i dzwoni. Myslalem że gdzieś przywaliła. A jej tylko hamolce poginęły.
No i trzeba odpowietrzyć bo zapowietrzone pewnie.
Okazało się, że źle założył blaszki sprężyste pod klocki.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
ale zrobil chlop dal radę to sie liczy ... oj przejechalbym sie z ta córka do kosciola:)

mazi0000

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
122
Miasto
Katowice
Znajomy mechanik przeprowadził mi vectre c 1.9 od znajomej , że nie odpala. Straciłem ponad 6 godzin na naprawie usterki, okazało się że straciło się sterowanie na przekaźnik ecu. Wiązka była naprawiona przez handlarza na szybko i kable zgniły. Musiałem lutować 30 kabli i dawać koszulki z klejem. Dzwonię do mechanika że jest gotowe i po znajomości 450zł , po paru godzinach dzwoni oburzona właścicielka samochodu. Mówi dlaczego tak drogo i czy musiałem kupować jakieś części ?
Mówię jej że nie i musiałem poświęcić dużo czasu , żeby samochód naprawić.
Ona powiedziała że nigdy nie zapłaciła tyle za robocizne w warsztacie , miało być tanio i dobrze , a jest drogo i nie wiadomo jak.
Poczułem się jak oszust.
Za dwie godziny napisała mi SMS że mam przygotować rachunek na jutro.

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Wystaw rachunek i niech klient odjedzie. Im mniej masz z nią styczności tym spokojniej dla Ciebie. Cena adekwatna do włożonej pracy i materiałów.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2068
Miasto
Kaczory
Fv i opisz zakres prac, żeby nie było potem jakis niedomówień.
Ewentualnie paragon dopięty do zlecenia.

Do góry Bottom