• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Autentyk z dzisiaj. Rozmawiam z chrześnicą i.pytam się jej co by chciała na komunię. Na alle mam już w obserwowanych laptopy hulajnogi itp.
Amelka mówi mi, że chce płot taki płot wokół domu. Pytam się jej a dlaczego płot. No bo ona bardzo by chciała psa ale rodzice się nie zgadzają bo nie ma plotu

maUryc

SuperMechanior
Punktów
109
Zbieraj na płot albo gadaj ze starymi rezolutnej Amelki. Dom bez jakiegokolwiek zwierza to nie dom. ;)

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Autentyk z dzisiaj. Rozmawiam z chrześnicą i.pytam się jej co by chciała na komunię. Na alle mam już w obserwowanych laptopy hulajnogi itp.
Amelka mówi mi, że chce płot taki płot wokół domu. Pytam się jej a dlaczego płot. No bo ona bardzo by chciała psa ale rodzice się nie zgadzają bo nie ma plotu
Te dobre, jak na ten wiek to inteligentne dziecko.

Rokers

SuperMechanior
Punktów
69
Miasto
Ostrołeka
To podobnie jak mówił Gomułka.
" gdybyśmy mieli blachę to byśmy robili konserwy. Ale nie mamy mięsa... "
Autentyczna jego wypowiedź.

adik33

SuperMechanior
Punktów
73
Wow... I co zamierzasz postawić jej płot? Chyba nie masz teraz wyjścia :D

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Wsiadam w Nemo (Firmowe) a tu taka niespodzianka " Można odpalić auto, wyjąć kluczyki i nie przejmować się, że żona zgubi klucze"
Nie wiem czy to przypadek tego auta ( z Francuzami różnie to bywa) ale raczej mi się zdaje, że nie powinno tak być :)

Gregorius4tm

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Władysławowo
Moje dwa przypadki.
1. Vw LT
18.01 kontrola policji, licznik spisany, ok 167 tys. Samochód z dojechanym aku, spalonymi swiecami i uszkodzonym czujnikiem położenia wału. Przez okres ostatnich mrozów stał bo problem z odpalaniem. Dzień w dzien tylko prostownik z rozruchem, albo kable. Po miesiacu naprawa usterek, odpalam auto a tu stan 42 tys. Czeski film.
2. Przypadek podobny
Opel Astra.
Przebieg z ostatniego przegladu chyba 20 maj 2019 ok. 282 tys.
Kolejny przeglad zrobilem kilka dni temu (troche sie zapomnialo) i 224 tys. Kompletnie nic nie robione przy samochodzie, nawet wanderbałm byl stary. Moze ktos zna odpowiedz co tu sie od...ło ale ja nie wiem

Pozdrawiam

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
boxer i podobne, to miał takie przypadłości że się wyłaczyć nie chce. gasisz brykę, wyciągasz kluczyk a on se chodzi i ma cie w d...

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Mój nissan Eco t tak ma, stacyjkę przekręcisz, kluczyk wyjmiesz a dalej chodzi, dopiero naciśnięcie przycisku zamykania szyby kierowcy dusi silnik :D

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Przypadłość z wczoraj vw caddy 1.9sdi wymiana uszczelnień pod pompowtryskiwaczami, robiło się to kilkadziesiąt razy i tu nagle niespodzianka, po złożeniu obrót wału ręcznie sprawdzony ok ładnie kręci się to odpalamy i zrobił 1/4 obrotu i stop silnik zablokowany, proszę państwa stała się rzecz nie jasna i nie ciekawa a mianowicie skrzywiła się korba 4 cylindra... Do Teraz nie wiem dlaczego ale cóż auto przyjechało o własnych siłach to i wyjedzie, wejdzie używany pewny słupek, bo nie chce mi się rozbierać tego trupa, słupek do niego mam za 200 zł a łatwa przekładka. Czy to jakis niefart.. Nie wiem, ale pierwszy raz się spotkałem z taką sytuacją.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
co się dziwisz?
robisz dwudziestoletnią wychetną do granic możliwości brykę i dziwisz się że się zepsuło?

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
co się dziwisz?
robisz dwudziestoletnią wychetną do granic możliwości brykę i dziwisz się że się zepsuło?
W sumie racja. :) ogólnie nikt się tym nie przejął a właściciel tylko przyjechał innym autem popatrzył i powiedział, że w końcu coś się zepsuło, bo od kilku lat cisza i bal się ze gdzieś w trasie coś padnie.. Haha. Za wszystko zapłaci i jeszcze powiedział że może miesiąc stać na parkingu nawet bo mu teraz nie jest potrzebny. Typ ma optymalne podejście do tematu :)

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
niedawno po robocie głowicy dźwignia wałka wyskoczyła przez pokrywę w axr, rolkę i trochę kawałków wydłubałem, reszta poszła gdzieś na dół...kto by sie tym przejmował. włożyłem drugi wałek, pokrywe zakleiłem i tyle.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Trzeba sobie radzić, zawsze kwiatki mogą wyjść, niby banalna robota a i tak niespodziewanki wyjdą.

Do góry Bottom