• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Klient stwierdził ze lepiej zabezpieczy wnętrze niz nasze pokrowce ... ;-)
O Cie chudy byk.....:eek::D:eek:
Automatyczne połączenie postów:

Taniej i szybciej by było jakby mechanik się folia stretch owinął albo ubranie z oddziału covidewego pożyczył. Kiedyś klient dał mojemu pracownikowi rękawiczki jednorazowe żeby kabinówkę zakładał i jej nie pobrudził. Też chłop jak przyjeżdżał z Anglii samochodem do polski od razu dawał samochód do prania szczególnie fotela kierowcy. Są pedantyczni.
To jak taka anegota.
Polak przywalił Syrenką w Merca którym przyjechał do Polski niemiecki turysta.
Niemiec wychodzi, na spokojnie ogląda szkody a Polak szlocha, lamentuje...
- co ja teraz zrobię, całe życie pracowałem na to auto...
Niemiec do niego..
- to po co takie drogie samochody kupujesz....:D

W tym przypadku być może podobnie, całe życie odkładania to i dbać trzeba...;)

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Moim zdaniem bardzo dobrze zabezpieczone auto :) wyręczył mechanika

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Zobaczcie co się może odpier....lic jak ludzie dzwonią i dzwonią chyba z 60 połączeń a wszystkie to pytania z D np jaki płyn do spryskiwacza do fiata. Na szczęście nic się temu starszemu panu nie stało

Załączniki

• IMG-20220216-WA0003.jpg
    IMG-20220216-WA0003.jpg
    617,8 KB · Wyświetleń: 62

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Już widzę te rozpatrzenie reklamacji :D

Jest to luz fabryczny, który po zamontowaniu sprężyny się niweluje ...

:D

Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobisz.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
Już widzę te rozpatrzenie reklamacji :D

Jest to luz fabryczny, który po zamontowaniu sprężyny się niweluje ...

:D

Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobisz.
bo to specjalny amorek. praca tłoczyska w trybie posuwisto- zwrotnym o obniżonym wstępnym oporze. pozwala zwiększyć komfort i coś tam jeszcze...

Nie tak dawno musiałem zrobić jazdę w hurtowni, bo sprzedali mi 2 sprężyny na tył. jedna zwykła, druga ze zmienną grubością. wydłubałem z samochodu stare a tu taka niespodzianka. Do auta i jadę wymienić.

I nie mogli pojąć, no bo przecież obie pasują według katalogu. więc w czym problem...
Że ja chce TAKIE same...
Wkurzyłem się, zrobiłem zwrot i podjechałem do drugiej hurtowni z fakturami w ręku. Chłop jak zobaczył co trzymam w dłoni, zobaczył korekty faktur to sprzedał mi sprężyny za 1/3 ceny początkowej. sam bez pytania i proszenia o zniżkę.

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
144
Drugi2 na lawecie, właściciel skumał, że lepiej nie jechać. Jutro składam i zobaczę czy kolizji nie było. Jeszcze foto co zostało z rolki prowadzącej IMG-20220216-WA0009.jpg

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Czy mnie się tylko tak wydaje czy metalowe rolki są lepsze niż plastikowe?

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Dzięki ,właśnie podejrzewałem to , już też mnie taki zaskoczył pompa wody po zrobieniu całego rozrządu wytrzymała 3 miesiące -4500km i zerwało wirnik . Ja głównie składam na firmie Continental i nie zdarza się żeby było coś złego , chociaż raz w oplu astrze H pasek z conti musiałem zmienić na Ina bo wpadał w jakiś rezonans i było go słychać ,po zmianie jak ręką odjął.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Dzisiaj kolega w warsztacie zaliczył niezłą wtopę - w sumie przez typową rutynę . Przyjechał klient mazda cx5 2014r 2.0 benzyna. Objawy wypadanie zapłonów na cylindrze 2 . Kolega poszedł i najpierw wymienił świece bo nie były daaawno zmieniane . Zakłada klucz i odkręca ale chwilą coś za lekko się kręcą ,czuć opór ale mimo wszystko jakby się przekręcała świeca w gwincie . Zdjął klucz i w następną świece no i powtórka z rozrywki kolejna tak samo ....
Przyszedł i mówi że świece są ukręcone i nie może wykręcić a walczył z nimi przez jakieś 20 minut . Podchodzę do auta i wyciągam nasadkę z świecy patrzę a tam zamiast rozmiaru 14 założył 16 a że z gumką bo klucz do świec typowo to miał jakiś opór przy kręceniu i już myślał o tym, że będzie musiał gwintować otwory ... Sprawcą wypadania zapłonu okazała się cewka zapłonowa ale co się zestresował to jego .;)

Ostatnia edycja:

mazi0000

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
122
Miasto
Katowice
Dzisiaj kolega w warsztacie zaliczył niezłą wtopę - w sumie przez typową rutynę . Przyjechał klient mazda cx5 2014r 2.0 benzyna. Objawy wypadanie zapłonów na cylindrze 2 . Kolega poszedł i najpierw wymienił świece bo nie były daaawno zmieniane . Zakłada klucz i odkręca ale chwilą coś za lekko się kręcą ,czuć opór ale mimo wszystko jakby się przekręcała świeca w gwincie . Zdjął klucz i w następną świece no i powtórka z rozrywki kolejna tak samo ....
Przyszedł i mówi że świece są ukręcone i nie może wykręcić a walczył z nimi przez jakieś 20 minut . Podchodzę do auta i wyciągam nasadkę z świecy patrzę a tam zamiast rozmiaru 14 założył 16 a że z gumką bo klucz do świec typowo to miał jakiś opór przy kręceniu i już myślał o tym, że będzie musiał gwintować otwory ... Sprawcą wypadania zapłonu okazała się cewka zapłonowa ale co się zestresował to jego .;)
Często padają cewki w tych silnikach

Do góry Bottom