• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Arni nie było już czym naciągnąć. Napinacz się rozpier...ił
A co do uchodźców to ja się cieszę z takich rzeczy. Oni poprostu z dnia na dzień zostali się z niczym

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ja nie mowie nie pomagac, bo sam przekazuje rozne dary, ale ostatnie sytuacje sprawiaja ze czegos nie rozumiem. Wczoraj pani psycholog stwierdzila ze nie moze prowadzic terapii z dzieckiem bo teraz priorytetem sa dzieci z ukrainy. Ja rozumiem krzywdy, wojna itp, ale nie dajmy sie zwariowac.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Oni poprostu z dnia na dzień zostali się z niczym
My też niedługo zostaniemy z niczym... ciekawe czy ktoś nam pomoże ?
Przecież ukraina nie jest cała objęta konfliktem, to dlaczego nie pomaga swoim obywatelom tylko wypycha za granicę ? przecież chyba ją stać na wybudowanie tymczasowych kwater przy zachodniej granicy i tam ulokowanie uchodźców ze wschodu i wtedy można im pomagać, a jak już by wszystko się unormowało to by po prostu wrócili do siebie...

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
My też niedługo zostaniemy z niczym... ciekawe czy ktoś nam pomoże ?
Przecież ukraina nie jest cała objęta konfliktem, to dlaczego nie pomaga swoim obywatelom tylko wypycha za granicę ? przecież chyba ją stać na wybudowanie tymczasowych kwater przy zachodniej granicy i tam ulokowanie uchodźców ze wschodu i wtedy można im pomagać, a jak już by wszystko się unormowało to by po prostu wrócili do siebie...
Byłem we wtorek odebrać żonę i dzieciaki mojego kumpla w okolicy Charkowa. Uwierz mi, gromada ludzi nie ma do czego wracać. Czego kacapy nie roz...dolili to zaraz rozkradną

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Byłem we wtorek odebrać żonę i dzieciaki mojego kumpla w okolicy Charkowa. Uwierz mi, gromada ludzi nie ma do czego wracać. Czego kacapy nie roz...dolili to zaraz rozkradną
Ale nikt im nie każe już wracać... tylko, że ukraina istniała już trochę jako samodzielne państwo, więc chyba jakieś fundusze ma - bo raczej ruskie jej nie ukradli funduszy ze skarbu państwa (czy jak to się tam u nich nazywa) - jak już to oni sami rozkradli... i teraz wyciągają łapy po pomoc do wszystkich i po wszystko - od broni po wywalanie swoich obywateli za granicę... oczywiście nie mam nic do pomagania, ale to najpierw oni sami powinni sobie pomagać...
Drugą kwestią jest nadawanie większych praw w Polsce niż nam... pytanie skąd brać na te wszystkie ,,pomoce,,? pewnie trza będzie podnieść podatki i inne opłaty Polakom... a to mi się nie podoba...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Moim zdaniem niech będzie tak jak jest :) chociaż ktoś skorzysta z NFZ :D w Polsce nigdy nie było dobrze w służbie zdrowia, kolejki do specjalistów były zawsze po pół roku rok naprzód także niech chociaż uchodźcom pomogą te nygusy w kitlach, ja jestem szczęśliwy że nie widzę tych filozofów i ściemniaczy, od kiedy zaczął się korona świrus to i tak służba zdrowia nie istnieje także niech korzystają i zdrowia życzę dla Ukraińców ;)

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
W okolicy charkowa i przeżyłeś? To wyślij totka, znajomy w Połtawie stracił przyjaciółkę, uciekała cywilnym samochodem który ostrzelały ruski, oni lubią walić do cywili
kolejki do specjalistów były zawsze po pół roku rok naprzód
To teraz będą rok albo 4 lata
jak już by wszystko się unormowało to by po prostu wrócili do siebie...
Większość z nich nie ma do czego wracać, zostały gruzy.

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
W okolicy charkowa i przeżyłeś? To wyślij totka, znajomy w Połtawie stracił przyjaciółkę, uciekała cywilnym samochodem który ostrzelały ruski, oni lubią walić do cywili
To teraz będą rok albo 4 lata

Większość z nich nie ma do czego wracać, zostały gruzy.
Bylismy też z bronią ale umówmy się sama świadomość że idą na nich jednocześnie z dwóch stron i co parę minut w bliższej lub dalszej odległości słyszysz potworny huk to wcale nie dawała nam pewności siebie i jechaliśmy zesrani jak nigdy.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ty miałeś? :bookworm:
Automatyczne połączenie postów:

:eek: Właśnie się przebudziłem bo przysnąłem na dwie godziny i zgadnijcie co? Śniło mi się że byłem u lekarza :D chyba reumatologa, dali zastrzyk i później zero informacji co dalej, jeden z pacjentów dał mi numere telefonu do lekarza i przez telefon zapytałem czy mam czekać z nimi na ćwiczenia rehabilitacyjne :D powiedział mi że nie mam żadnych ćwiczeń wykonywać bo nie mam doświadczenia i tylko zrobię sobie krzywdę :D no to poszedłem w chuj wk....y do auta, no i jak zwykle obawiając się że coś złego stało się mojej audyni, okazało się że liście ją zasypały, nawet w środku a potem jak chciałem ruszyć z miejsca to nie mogłem wyhamować ch... wie czemu, zawsze w snach coś złego dzieje się mojej audyni, albo ukradną albo rozkradną, albo nie pamiętam gdzie ją zaparkowałem :D ehhh

Ostatnia edycja:

Burak

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Wieś
Nie wiem jak to wszystko będzie działać , nie wyobrażam sobie tego . Lekarzy brakowało nauczycieli też i co teraz nagle się wszystko znajdzie. I żeby nie było że jestem przeciwny pomocy bo sam pomagam.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Walą. Żeby było co w tv pokazywać. To chyba jedyny dziennikarz który pokazuje co dzieje się po drugiej strony barykady. received_495206328728231.jpeg
1647166325988.png

uczcie się panowie Ukraińskiego hehe

Ostatnia edycja:

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Podobno za wstąpienie do legii dają ukraińskie obywatelstwo, więc może warto pójśc a potem zamieszka w polsce

Do góry Bottom