wiek? przebieg?1.2 PSA
To się nazywa obsługa codzienna samochodu, taki przegląd zrobić każdy kierowca przed wyjazdem na drogę i nawet w kodeksie drogowym jest napisane że właściciel pojazdu jest zobowiązany do utrzymania pojazdu w należytym stanie, niestety zdecydowana większość osób siadających za kierownicą to nie kierowcy tylko łączniki między pedałami a kierownicąWyświetl załącznik 43571
Powinni obowiązkowo wprowadzić na egzaminie na prawojazdy, chociaż podstawową wiedzę o hamulcach... Ja wiem ze to na stacji diagnostycznej powinni wyłapać, ale liczy się szybki hajs zwykle.
Automatyczne połączenie postów:
jakieś nowe, lżejsze paski dla tunerów? XD
Wątpię, teraz ceny u mechaników są takie że kierowcy sami robią hamulce , najlepiej by zapytać kierowcę tego wehikułu jaka jest historia tej tarczyPewnie miesiąc temu był u mechanika na wymianie tarcz i klocków. Tak jest jak się ma podejście "lepiej oddam do mechanika zamiast samemu grzebać"
niedługo będę musiał wymienić klocki w swoim dyliżansie. aż się boję cokolwiek kupić
nie wiem jakie wybiorę, ale na pewno nie "diamond" w zielonym pudełku
Właśnie tak robią sami ze tak wyglądają tarcze Ps.jakoś musiał do domu przecież dojechać z trasy HAHAWątpię, teraz ceny u mechaników są takie że kierowcy sami robią hamulce , najlepiej by zapytać kierowcę tego wehikułu jaka jest historia tej tarczy
jak dobrze widzę to coś ciężkiego, a nie osobówka.Wyświetl załącznik 43571
Powinni obowiązkowo wprowadzić na egzaminie na prawojazdy, chociaż podstawową wiedzę o hamulcach... Ja wiem ze to na stacji diagnostycznej powinni wyłapać, ale liczy się szybki hajs zwykle.

Tak tez przerabiałem iveco ,klocki wypadają i zacisk tarł o tarcze wiec pare razy zacisk wymienialiśmyNo, takie dostawczaki to jest temat rzeka. Ja kiedyś robiłem kilka Iveco z jednej firmy i pomijając, że ciągle popękane resory tylne (2,5-3 TONY samego ŁADUNKU na auto DMC 3,5T) to jeszcze notorycznie tylne klocki były gubione po drodze xD Jak się tarcza trochę podjechała i z klocka zostawała sama blacha, to wysuwała się między jarzmem i tarczą. Najlepsze jest to, że z zaciskiem nigdy nic się nie działo, bo zacisk się opierał o resor i nie przycierał o tarczę.
Po co klocki jak hamuje ?Temat hamulców ciąg dalszy
Albo tak zdarło że wypadłyTemat hamulców ciąg dalszy
polecę klasykiem "łooooo ku#wa"Temat hamulców ciąg dalszy