MIKUr1
Zweryfikowany Mechanik
Mnie najbardziej rozpie*dala w A klasach, że jak niefartownie zabierzesz jakiś kamior pod auto, to masz dziurę w bloku xD
Żadne cudo, tylko proste urządzenie elektromagnetyczne i opiłki ferromagnetycznego żelaza... ot fizyka ze szkoły podstawowej...
jakby kto do końca nie rozumiał: to jest jakieś magnetyczne, a właściwie elektromagnetyczne cudo do wykrywania pęknięć

Żadne cudo, tylko proste urządzenie elektromagnetyczne i opiłki ferromagnetycznego żelaza... ot fizyka ze szkoły podstawowej...
![]()
Pole magnetyczne – Wikipedia, wolna encyklopedia
pl.wikipedia.org

Takie urządzonka stosuje się głównie przy sprawdzaniu ciągłości spoin spawalniczych przy spawaniu różnych różności...wiem na jakiej zasadzie to działa. ale nigdy czegoś takiego nie miałem w swoich rączkach
zawsze zabawa w czerwony i biały spray i czekanie. a to coś jest o wiele szybsze.

A cieknie gdzieś? Czy pasek rozrządu zerwało?To już chyba będzie koniec tego tdi
na złomowisku dostał 200 funtów.To tak się nie da jeździć do pracy?Kolega z pracy przedwczoraj auto kupił przez internet, tanio. 20 minut drogi od domu. wszystko ugadane przez telefon. zapłacił od razu, bez oglądania, bo kwota niewielka- 650 funtów i na gwałt potrzebował jakiegoś wozidła. wieczorem pojechał odebrać.
następnego dnia oddał na złomowisko. byłem razem z nim jako transport- drugi kierowca z autem. tak na szybko co znalazłem to opona z 2008 i w zbiorniczku płynu chłodniczego coś jak zmieszany olej do wspomagania z wodą i ropą. 4 kapcie do wymiany i wszystkie hamulce do roboty. nie miałem czasu na dłuższe oględziny bo byliśmy w pracyna złomowisku dostał 200 funtów.
taki fajny prezent na święta- minus 450
W szoku jestem że 4 lata to jeździłoHonda Odyssey 3.5. Takie kwiatki po zdemontowaniu pompy wody. Blok spawany ubytki uzupełnione sylikonem. Właściciel nie świadomy bo sprzedawca dał kwity że rozrząd zrobiony itd. Sprawa wyszła po 4 latach. Przylgnia pod pompe wody krzywa w ch*j nawet na fotkach widać a pod palcem wyraźnie czuć doły i doliny. Chyba 2 tubki victora reinza poszły na to.
Pewnie robione w warsztacie z dobrymi opiniami i cenami ponad średnią, bo "lepiej zapłacić więcej i mieć zrobione porządnie"I jak?Jutro zrzucę czapkę i może jakieś zdj wstawię
Nie dał mi dowoduCena byłaby adekwatna gdyby nie miał rdzy i wycieków, moim zdaniem przepłacił 2x.
Dowód poleciał?
I jak?

Kolega przyjechał do mnie na kontrolę pozakupowąnabył drogą kupna za 1500 zł Hyundai galoper 1998 r, myślę że cena adekwatna do stanu technicznego
Wyświetl załącznik 47102