• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Wrzucę tu bo tu wszyscy zaglądają. Ładny co? Na liczniku ponad 700 tys. Będziemy robić hamulce itp
Z miasta Łodzi pochodzi
Automatyczne połączenie postów:

Widać pisowcy rządzą skutecznie i niedługo poziomem motoryzacji zrównamy się z najbiedniejszymi afrykańskimi państwami.
W Afryce mają auta a my będziemy poruszać się na rowerach ale to nie wstyd, w Holandii czy Chinach też na rowerach jeżdżą

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
W Holandii mają infrastrukturę taką, że rowerem się jeździ lepiej niż samochodem, w p0landii drogi rowerowe to porażka. W chinach to raczej skutery, ew. skrajna bieda i mały promil hobbystów

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
305
Miasto
Rakszawa
W p0lsce drogi rowerowe to porażka, a jeżdżenie autem po mieście to dno dna. Kilka lat temu dojeżdżając do pracy na 4:00 byłem w stanie szybciej przejechać przez Rzeszów rowerem niż autem tylko dlatego, że mogłem wybrać trasę, na której unikałem jakiejkolwiek sygnalizacji świetlnej.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Chyba u ciebie w Bydgoszczy:) nie jeździłeś rowerem w Poznaniu
W bydgoszczu na pewno, w poznaniu nie wiem, byłem tylko samochodem raz na kilka lat i kojarzę tylko, że nieważne w którym roku byłem to zawsze było rozkopane wkoło dworca centralnego, skończyli już? :D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ilekroc jestem w Ponaniu to za kazdym razem utwierdzam sie w przekonaniu ze wiekszosc tamtejszych kierowców to debile.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
A gdzie ich nie ma ? Zawsze i wszędzie się tacy znajdą.
Ogólna zasada, to na spokojnie, być miłym i uprzejmym. Wpuszczać ludzi i ułatwiać im manewry.

O ile świat byłby lepszy gdyby kierowcy zamiast trąbić i dodawać gazu, odpuścili by gaz, żeby ktoś mógł się włączyć do ruchu ?

na nagraniach Polskie drogi - widać to idealnie. Gaz do dechy, klakson do przepalenia bezpiecznika i "wideło rikord"

...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Rozwala mnie jak pakuja sie na czerwonym i korkuja skrzyżowanie :D a potem płacz, ze miasto stoi.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Rozwala mnie jak wpierdalaja sie na czerwonym i korkuja skrzyżowanie :D a potem płacz, ze miasto stoi.
Światła są tak urządzone że nie ma sensu przejeżdżać na żółtym i czerwonym bo na następnym i tak złapie cię czerwone:D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
To powinni chyba to na pismie w Poznaniu wysylac co roku pocztą xD
Ale jeszcze bardziej nie cierpie PCH.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
U nas na wsi korek jest jedynie w niedziele po sumie, jak te stare omy startuja seicentami na pełnym gazie popuszczajac powoli sprzegło

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
99
Miasto
Piaski
U nas na wsi korek jest jedynie w niedziele po sumie, jak te stare omy startuja seicentami na pełnym gazie popuszczajac powoli sprzegło
Dzisiaj jeden dziadek mnie rozwalił. Tydzień temu zostawił W168 1,6 benzin bo przerywa. JAzdy próbne , zimny ,ciepły, tak śmak, chodzi jak zły. Błędów brak. Oddaliśmy. Dzisiaj przyjechał , woła pracownika ,żeby mu pokazać jak przerywa. Wsiada , jedynka, gaz podłoga , na odcince obroty skaczą , próbuje ruszać ( cały czas odcinka) i rzecze " widzisz Pan jak Szarpie" .
Były kierowca zawodowy z 45 letnim stażem. No ale wiek robi swoje - ponad 80 lat. Cóż starość nie radość , młodość nie wieczność.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
305
Miasto
Rakszawa
Aby tylko te badania lekarskie dla dziadków zrobili co rok czy tam co pół roku - połowie to się nie będzie tych badań nawet chciało robić i sami się wyeliminują z dróg.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
Aby tylko te badania lekarskie dla dziadków zrobili co rok czy tam co pół roku - połowie to się nie będzie tych badań nawet chciało robić i sami się wyeliminują z dróg.

chciałbym słyszeć te tłumaczenia dziadków na badaniach okresowych i słyszeć ten ból pękającej dupy gdy dostają odmowę :)

chłopcze! jakie badania???
ja żyje na tym świecie 82 lata i naprawdę więcej wiem niż taki zasraniec niż ty.
z tego 56 lat za kierownicą i żadnego wypadku.
panie doktorze, no po co te jakieś bzdurne testy powymyślali
dziadkowi w tym wieku nie ufać? wstyd gówniarzu
ja jestem starszy!!! troszkę szacunku mi się małolacie należy z racji wieku!
ja miałem prawo jazdy gdy ty nawet w planach nie byłeś...
ja już krazem wyjeździłem milion kilometrów gdy ty jeszcze tego swojego doktoraciku nie miałeś

Burak

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Wieś
Najgorsze jest to że ludzi z takim przekonaniem jest pełno. Te badania bardzo dobry pomysł.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Kupiłem świece dla sąsiada, kazał oddać na reklamacje bo na pewno wada materiałowa. Kazałem pokazać świadectwo kalibracji klucza dynamometrycznego to powiedział, że tyle świece na stacji kosztują a nie w warsztacie :D bkr6e po 15 zł za sztukę ;)
Ile Nm potrzeba żeby tak zerwać świece? Bo nigdy nie widziałem a pracowałem z różnymi ananasami

Załączniki

• IMG_20230322_164809.jpg
    IMG_20230322_164809.jpg
    2,9 MB · Wyświetleń: 60

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Duzo powyżej 100nm.

W lanosie kiedyś przy odkręcaniu świec !! klucz pokazał 83 Nm. A zawsze przy odkręcaniu używa się mniejszej siły, niż dokręcaniu.

Do góry Bottom