• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AOS Bmw dostęp.

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Tylko teraz pytanie. Płacisz za dostęp i ok niech tak będzie ale czy na platformie AOS jest dostęp do aktualizacji sterowników jakby chciał zrobić czy już trzeba motać temat samemu po kątach. Bo rozumiem że jeśli masz pełny dostęp to i możesz wykonywać aktualizacje sterów przy użyciu platformy. Czy ja źle myślę?

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Dostęp do immo to chyba trzeba zapomnieć ale do reszty z tego co się orientowałem to jest.Chybs że mam źle info

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
IMO mnie nie interesuje ale resztę modułów i owszem. Wsparcie techniczne nie udziela odpowiedzi zasade mają chyba taka zarejestruj się zapłać kup głowice i zobaczysz do czegoasz dostep. Wolę pytać może ktoś na tym śmiga i wie

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Aktualizacje robisz bez problemu. Immo nie wiem w bmw, nie badałem tematu. W vag jak wyrobią Ci Geko to robisz immo, ochrony komponentów itd.

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
A orientowałem się jakie warunki trzeba spełnić aby wbic się w Geko?Bo było tak że musisz mieć autoryzacje chyba?

Dale

Gaduła
Punktów
11
Dotyczy ori Icoma

Jest jakieś podział na funkce offline i online? Tzn można nieodpłatnie (Pomijając koszt samej głowicy) wykonywać jakieś czynności online (np skanowanie, kasowanie błędów)?
Jesli tak, to co robi się offline, a co online?

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
A orientowałem się jakie warunki trzeba spełnić aby wbic się w Geko?Bo było tak że musisz mieć autoryzacje chyba?

Nie musisz. Ogólnie temat jest do ogarnięcia jak komuś zależy. Nie będę robił kopiuj/wklej, cała procedurę masz na erwin

Dotyczy ori Icoma

Jest jakieś podział na funkce offline i online? Tzn można nieodpłatnie (Pomijając koszt samej głowicy) wykonywać jakieś czynności online (np skanowanie, kasowanie błędów)?
Jesli tak, to co robi się offline, a co online?

Bez licencji na oprogramowanie możesz sobie postawić na półce, ewentualnie wykorzystać na podstawkę do kawy. Nie ma czegoś takiego, że offline robisz za darmo jakieś błędy itd. Albo masz licencję na oprogramowanie (coś ponad 3,5 tysiaca ojro rocznie, ewentualnie dostęp czasowy) i robisz wszystko co ASO... albo nie masz i nie robisz :)

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Ktos mi wytlumaczy na chlopski rozum o co chodzi z icom next A B C itp?
Na eBay jest tego od groma ale nie wiadomo co jest co. Dzwoniac do lokalnego serwisu bmw to oni nic nie wiedza i nie moga udzielic informacji. Powiedzmy ze nie robie duzo bmw ale chce miec sprzet w orginale bo cena za glowice ori taka jak piszecie to naprawde nie duzo a 9 ojro z godzine tez mnie nie straszy

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Teraz myk czy żeby dostac dostęp do platformy wystarczy w kodzie działalności dać działalność związana z oprogramowaniem czy musi być naprawa konserwacja pojazdów. Jak się bmw na to zapatruje?

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Oki interesuja mnie auta po 2010 od czasu do czasu statsze ale tak nie nizej niz 2006. Jaki zestaw potrzebuje

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
To zależy co chcesz robić i czy chcesz mieć dostep do baz aos

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
D to przejściówka do motocykli .
Jeśli interesuje cię odczyt kasowanie błędów , parametry live , kasowanie inspekcji , adaptacji to wystarczy ci sama głowica A . Do poważniejszych kodowania , wgrywanie softu przyda się też most B .

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Jest ktoś kto ma faktycznie dostęp do aos bmw. Mam jedno pytanie a konkretne

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Czytałem ten zje... regulamin dostępu do Aos. Ok moja baba zakłada działalność z kodów dzialalnosci handel detaliczny samochodami używanymi oraz nowymi, do tego naprawa konserwacja pojazdów z wyłączeniem motocykli. I teraz problem. W regulaminie aos paragraf 6 jest napisane że dostęp otrzymuja osoby posiadające zawód mechanika samochodowego. A ja takiego nie mam bo jestem samoukiem tym bardziej moja nie ma. Jak to wkoncu jest z tym dostępem. https://aos.bmwgroup.com/web/oss/terms-of-use

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Chłopie, weź składaj ten wniosek i nie zadawaj pytań. Nikt z Monachium nie przyjedzie i w pysk Ci nie da.

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Jak nie da te macki daleko sięgają hehe. Pytam tylko po co nerwy, wszystko trochę zależy od tego dostępu do AOSa. Żeby to było takie prost to już dawno był złożył

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Dokonałem rejestracji załączyłem wydruk z CEiDG i otrzymałem e-mail, że z rejestracji wynika iż nie zajmuje się i nie świadczę usług w zakresie napraw i konserwacja pojazdów BMW.

A

Anonymous123

Do mnie przyjechała delegacja z WWA, bo dostrzegli wysoki poziom zakupów, zweryfikowali po swojemu czy warsztat faktycznie jest wart zachodu, utworzyli konto na AOS od ręki i tak mam już od ponad dwóch lat. Mam czytnik kluczy, ori next, dostęp roczny za około 15k zł ale warto. Jako, że zajmuję się tylko BMW to dla mnie super sprawa. Co do kwoty to zwraca się kilkakrotnie choćby na samych navi. Jak ktoś chce serwisować bawarki na odpowiednim poziomie to bez tego ani rusz.

Do góry Bottom