• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Aplikacja do zarządzania warsztatem samochodowym

Czy korzystasz lub korzystałeś już z podobnej aplikacji

• Głosujących
    7

kontotestowe

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wołomin
Witam,

Jestem autorem aplikacji webowej, która służy do zarządzania warsztatem samochodowym.
Jeśli na forum znajdą się chętne osoby do korzystania z tej aplikacji to serdecznie zapraszam.

Aplikacje można przetestować za darmo, bez zobowiązań przez 14 dni.

Dla pierwszych 5-ciu osób z tego forum które zaczną korzystać przewiduję darmowy abonament na okres 6 miesięcy.

Zapraszam wszystkich chętnych do testowania i czekam na opinie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kontotestowe

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wołomin
Na androida czy windowsa? Na ile urządzeń? Czy jest możliwość sparowania dwóch urządzeń np przy terminarzu?

Jest to aplikacja webowa, czyli jest dostępna przez przeglądarkę internetową. Na jedno konto można zalogować się z kilku urządzeń, dzięki czemu ma się dostęp do tych samych danych - terminarz, zlecenia, klienci, faktury, dokumenty magazynowe etc.

Ja również mogę przetestować.

Zapraszam do założenia konta testowego na okres 14 dni. Jeśli pojawią się jakieś pytania bądź problemy, na wszystko chętnie udzielę odpowiedzi.

Do osób, które nie korzystają aktualnie z tego typu aplikacji - w jaki sposób obecnie "panujecie" nad swoimi warsztatami? Czy jest to kartka i długopis jak w większości przypadków się spotykam? :)

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Do osób, które nie korzystają aktualnie z tego typu aplikacji - w jaki sposób obecnie "panujecie" nad swoimi warsztatami? Czy jest to kartka i długopis jak w większości przypadków się spotykam? :)

Oczywiście, że tak :) Długopis którego wiecznie znaleźć nie można i kalendarz. Przynajmniej wiem, że nic nie zginie i zawsze do tego będę mial dostęp. Niestety w sieci tak nie ma.

kontotestowe

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wołomin
Oczywiście, że tak :) Długopis którego wiecznie znaleźć nie można i kalendarz. Przynajmniej wiem, że nic nie zginie i zawsze do tego będę mial dostęp. Niestety w sieci tak nie ma.

Nie do końca, kartka może się zgubić na dobre albo ulec zniszczeniu/zalaniu etc i nie ma jej "kopi bezpieczeństwa". W tej aplikacji są wykonywane kopie bezpieczeństwa, dane są trzymane na kilku niezależnych dyskach, dzięki czemu możliwość utraty danych jest praktycznie niemożliwa. Dostęp do danych jest z każdego urządzenia z internetem. Jedyny problem jaki może wystąpić, to chwilowy brak dostępu do internetu, ale w obecnych czasach coraz rzadziej taki problem się pojawia :)

szymonl

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Śląsk
Jest jakaś opcja eksportu danych do pliku? Najlepiej tak, żeby można było to jeszcze jakoś otworzyć na sowim komputerze.

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
a co jeżeli nie ma dostępu do www?? najlepszy byłby program instalowany na komputerze z ewentualnym backupem na serwery zewnętrzne. w mojej okolicy czasami zdarza się brak sieci. ehhh co kartka to kartka jednak :p

walalda

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rawicz
zdecydowanie lepiej by się sprawdziła aplikacja z możliwością działania offline.
kolejne pytanie co z bezpieczeństwem danych osobowych klientów? Jak to się ma do GIODO? Bo rozumiem, że na waszych serwerach znajdą się bazy danych naszych klientów, czyli jest to dla mnie bardzo ważny aspekt, nie chcę narażać swoich klientów.

"Możesz utworzyć własną listę a do każdego z nich przypisać szablon SMS który zostanie wysłany do klienta w trakcie realizacji zlecenia." - Mogę zrobić też tak, by klienci otrzymywali sms'a np z przypomnieniem + możliwość anulowanie "subskrypcji"? Dotychczas robiłem to ręcznie i chętnie bym to zautomatyzował.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Witam,
potwierdzam to co napisał Mariusz w poście powyżej,
program Warsztat24.com jest programem offline, używam od paru lat i u mnie sprawdza się super.

Do góry Bottom