• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MotoWarsztat.pl - Program do prowadzenia warsztatu

Z jakiego programu obecnie korzystasz?

• Integra

• ASCO

• ESOWA

• Warsztat24.com

• Serwis GT

• Zilo.co

• JZK Warsztat

• Mój warsztat (od InterTeam)

• Inny

• Nie korzystam obecnie z żadnego programu

Wyniki ankiety widoczne po oddaniu głosu.

motowarsztat.pl

Uczestnik
Punktów
5
motowarsztat.pl
generalnie ..u obcych ludzi :)

@selim, ma Pan samochód? Jeśli tak, to na pewno jest gdzieś ubezpieczony - Pana dane są trzymane "u obcych ludzi" :)
Gdzie trzyma Pan swoje oszczędności? Zapewne w banku, czyli "u obcych", razem ze wszystkimi Pana danymi.
Jest Pan zapewne zapisany do jakiejś przychodni, może prywatnej... może prywatnie korzysta Pan ze specjalistów lub badań laboratoryjnych - tutaj również dane są trzymane "u obcych".
Korzysta Pan z internetu? Pana dostawca np. Play/T-Mobile/Orange ma dostęp do wszystkich przesyłanych przez Pana danych

Powyższe przykłady dotyczą danych dużo bardziej wrażliwych, niż informacja, że przysłowiowy Jan Kowalski wymienił w swojej Skodzie klocki hamulcowe za 200zł :)

@selim, rozumiem, że chce Pan trzymać dane swoich klientów tylko u siebie, ale czy jest Pan świadom że wiąże się to z tym, że jest Pan sam odpowiedzialny za kopie bezpieczeństwa wszystkich danych? Z kontekstu Pana wszystkich wypowiedzi wnioskuje, że korzysta Pan z warsztat24. Czy robi Pan kopie bezpieczeństwa bazy danych? Jeśli tak, to jak często i gdzie Pan ją przetrzymuje?

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Chodzi o rzeczy o których ja nie bede pisał , Ty sie musisz domyśleć

generalnie …nic mi do waszych produktów , wręcz ich nie znam

kopie trzymam na 2 komputerach ….choć ja akurat po bałaganiarsku to prowadzę , wiec jak mi to szlag trafi …nic sie nie stanie
Z przeprowadzonych napraw drukuje zlecenia i trzymam w segregatorze ….na wszelki wypadek ,bo ludzie coraz bardziej się pretensjonalni robią

mnie bardziej zastanawia jak sobie z rodo radzicie ?…cwaniaczków nie brakuje dziś i amatorów łatwego zarobku
Przechowujecie jakby nie było dane klienta
Automatyczne połączenie postów:

Otworzyłem sobie wasza stronkę

Przy użyciu Twojego smartfona lub ręcznego czytnia kodów AZTEC w kilka sekund dodasz nowy pojazd do bazy.

to jest fajne i kiedyś chciałem nawet kupić skaner …ale
90% procent klientów nie ma ze sobą dowodów ( włącznie ze mną )
Jeżeli działa to u was z pozycji smartfona …to szacun !

Ostatnia edycja:

motowarsztat.pl

Uczestnik
Punktów
5
motowarsztat.pl
Z rodo sobie radzimy, jesteśmy pod opieką kancelarii prawnej, która na prawdę zna się na robocie i wie co robi.

Zgadza się, klienci coraz rzadziej noszą ze sobą dowód, ale zawsze może przesłać np. zdjęcie na maila, mms jak wróci do domu i wtedy można oszczędzić sobie ręczne klepanie danych. Działa z telefonu, nie trzeba kupować skanera za ~500zł (najtańszy)

tabus

Gaduła
Punktów
2
Witam
Podzwoniłem po firmach , które posiadają program e-warsztat i rzeczywiście zachwalają. Sprawdzę jeszcze na sobie jak się sprawuje

Marek Panic

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Pszczyna
panic.com.pl
Witam wszystkich.
Ja dożuce swoje dwa grosze .

Od kilu miesiecy szukałem programu warsztatowego zeby zastąpić mój obecny który kupiłem w 2000 roku i był napisany jeszcz w środowisku 16-bit. Kto pamięta tamte czasy to był taki program : Mavi-warsztat . 22 lata na jedny programie :)

Po kilku przymiarkach :
Esowa -za dużo klikania
Integra - za drogi
ASCO - nie pasowałmi interfejs (gubiłem się w nim)
warsztat24 - może być

I przez przypaek trafiłem na to forum i zobaczyłem ze jest nowy gracz na rynku.

Poprosiłem o demo i po kilku dniach próbowania stwierdziłem ze to jest to czego szukam.
Z racji ze program znalazłem przez to forum opisze krótko swoje doświadczenia.(Nie zpłacili mi zeby tu coś napisać)
Program e-warsztat24.pl w moim odczuciu jest bardzo intuicyjny. Bez problemu po paru godzinach byłem w stanie zacząc pracować w nowym systemie.
Pan Przemek który zajmuje się sprzedażą produktu jest bardzo uprzejmy pod każdym względem , coś ci nie pasuje : dzwonisz mówisz co chcesz i z reguły na drugi dzień jest tak jak chcesz. Mozna pisac meila obojetnie. I pod tym wzgledemza za taki serwis programu należa sie ogromne BRAWA . Wiem jak działają firmy informatyczne - czasami można czekac do natępnego roku.
Program jest też nowoczesny , bo ma kilka fajnych bajerów które kiedyś musiałem robić osobno lub na piechotę
-Automatycznie wstawia towar na magazyn z hurtowni i nalicza mazrę itd,
-Wysyła wiadomość z kosztorysem do akceptacji (badzo ładnie to wygląda na komórce klienta), i że na przykład auto jest gotowe
-Odczytuje kody Aztec z dowodu i kreskowe z towarów.
-Obsługuje drukarke fiskalną
-Zarządza płatnościami od klientów

Jednym słowem POLECAM !!!

Auto Service Marek Panic
Pszczyna Śąsk

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
249
Miasto
Xxx
Reklama pierwszy sort... Nowy użytkownik, serwis i pierwszy post zachwala produkt

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
249
Miasto
Xxx
Dziękuję i wzajemnie pozdrawiam, ale myślący użytkownik forum nie pójdzie na taką reklamę, choć do programu i firmy nic nie mam to Ty jako "nowy" nie mający tu zbyt wiele wypowiedzi na żaden temat jesteś za przeproszeniem mało wiarygodna osobą mogącą polecać jakiś produkt

motowarsztat.pl

Uczestnik
Punktów
5
motowarsztat.pl
Reklama pierwszy sort... Nowy użytkownik, serwis i pierwszy post zachwala produkt
Temat fałszywych opinii już był przerabiany, zacytuję poniżej kilka kluczowych odpowiedzi, proszę się zapoznać

Wszyscy , którzy chwalą e-warsztat dziwnym zbiegiem okoliczności dopiero co stworzyli konta :p. Przypadek? Nie sądzę :spitoutdummy:

Przerabialiśmy już ten temat na pierwszej stronie w tym wątku :) Żeby Panu ułatwić, pozwolę sobie zacytować odpowiedź (tutaj bezpośredni link do odpowiedzi):

Poniżej jedna z odpowiedzi użytkownika który już dosyć długo korzysta z forum

Dodatkowo, może Pan sprawdzić dane warsztatu, które są zazwyczaj podawane na końcu opinii o programie, a jeśli Pan dalej w to nie wierzy, może Pan zadzwonić i porozmawiać z właścicielem jak korzysta się z programu dla warsztatów e-warsztat24.pl

A jeśli to wszystko dalej Pana nie przekonuje, to może Pan sam wypróbować jak działa program :)

To ja wam pozwolę to ułatwić , każdy nowy użytkownik tego forum najczęściej z utworzonym kontem od sierpnia tego roku lubi wasz program. Dziwne to nieprawdaż ? Druga sprawa to co oferuje wasz program działa także na warsztat24 z jednorazowa opłata ? Po co robić some taka reklamę jak nawet widać , że pismo jest podobne w każdym z nowych użytkowników?

Nieprawdą jest, że każde nowe konto na forum lubi nasz program, kont na forum jest zakładach po kilka dziennie.

Różnice w działaniu aplikacji e-warsztat24.pl oraz warsztat24.com także już były omawiane, poniżej cytuje post (tutaj link bezpośredni)

W wiadomości prywatnej przesyłam Panu namiary na osoby, które napisały tutaj opinie - oczywiście nie są to dane prywatne, tylko dane firm dostępne w internecie. Bardzo proszę o wykonanie kilku telefonów zanim dalej będzie Pan podważał wiarygodność zamieszczonych opinii.

Witam
Podzwoniłem po firmach , które posiadają program e-warsztat i rzeczywiście zachwalają. Sprawdzę jeszcze na sobie jak się sprawuje

Bardzo się cieszę, że mamy wyjaśniony temat fałszywych opinii w tym temacie :)

Zapraszam do testowania :)

Marek Panic

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Pszczyna
panic.com.pl
Nikogo nie mam zamiaru namawiać . TU! znalazłem ten program i chciałem się TU! pochwalic. Nikt nikogo nie zmusza. Wolny kraj.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Pogodzę Was

mam niedaleko do kolegi ….wproszę się kiedyś na kawę i zobaczę co i jak
hehe….

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
No to się wypowiem.

Korzystałem z programu warsztat24, ale był dla mnie nie wygodny. Brakowało mi podglądu online.

Spróbowałem programu e-warsztat24.pl i już przy nim zostałem. Dlaczego? Bo mi bardzo podpasował :) Kontakt z Panem Przemysławem jest natychmiastowy. Wszystkie uwagi są wprowadzane do programu. Łatwiej (szybciej) wypisuje się zlecenia. Do tego przeogromnym plusem jest aktualizacja stanów magazynowych. Jest też dostępny raport zleceń, dzięki któremu po dwóch kliknięciach wiem jak wyglądają finanse w danym miesiącu.
No i najważniejsze: bez problemu działa online. Mam podgląd do wszystkiego z każdego miejsca na ziemi :) Każdy z pracowników ma swoje konto dzięki czemu zlecenia dostaje na telefon. Klikając przycisk zaczyna być mierzony czas pracy. Bardzo pomaga to w rozliczaniu zleceń i przede wszystkim optymalizacji czasu pracy.
Kolejny plus to powiadomienia klientów. Każda zmiana statusu zlecenia pozwala na powiadomienie klienta o postępach prac.

Osobiście wszedłem w ten program głównie dlatego, że się rozwija. Nie ma tak naprawdę ograniczeń :) Pan Przemek wprowadza wszystkie zmiany jakie mu klienci wskażą. Myślę, że możliwość podglądu z kamer jest tylko kwestią czasu :)

Naprawdę gorąco polecam!!!

PS. Odnosząc się do poprzednich komentarzy: żaden z nich nie jest fałszywy. To byłby strzał w kolano na który w dzisiejszych czasach nikt sobie nie może pozwolić.

Gdybyście mieli jakieś pytania nt tego programu to służę pomocą :)

karol1976

Początkujący
Punktów
3
Też używam tego programu chyba od października. Według mnie i porównując ostatni który używałem jest ok. Najważniejsze że jest prosty i łatwy w obsłudze. Nie będę cukrował bo zaraz będzie że robię reklamę. Dla mnie duży plus że w każdej chwili można wszystko podejrzeć w telefonie

Auto Serwis Karad
Zagórów wielkopolska

motowarsztat.pl

Uczestnik
Punktów
5
motowarsztat.pl
Witam wszystkich.
Ja dożuce swoje dwa grosze .

Od kilu miesiecy szukałem programu warsztatowego zeby zastąpić mój obecny który kupiłem w 2000 roku i był napisany jeszcz w środowisku 16-bit. Kto pamięta tamte czasy to był taki program : Mavi-warsztat . 22 lata na jedny programie :)

Po kilku przymiarkach :
Esowa -za dużo klikania
Integra - za drogi
ASCO - nie pasowałmi interfejs (gubiłem się w nim)
warsztat24 - może być

I przez przypaek trafiłem na to forum i zobaczyłem ze jest nowy gracz na rynku.

Poprosiłem o demo i po kilku dniach próbowania stwierdziłem ze to jest to czego szukam.
Z racji ze program znalazłem przez to forum opisze krótko swoje doświadczenia.(Nie zpłacili mi zeby tu coś napisać)
Program e-warsztat24.pl w moim odczuciu jest bardzo intuicyjny. Bez problemu po paru godzinach byłem w stanie zacząc pracować w nowym systemie.
Pan Przemek który zajmuje się sprzedażą produktu jest bardzo uprzejmy pod każdym względem , coś ci nie pasuje : dzwonisz mówisz co chcesz i z reguły na drugi dzień jest tak jak chcesz. Mozna pisac meila obojetnie. I pod tym wzgledemza za taki serwis programu należa sie ogromne BRAWA . Wiem jak działają firmy informatyczne - czasami można czekac do natępnego roku.
Program jest też nowoczesny , bo ma kilka fajnych bajerów które kiedyś musiałem robić osobno lub na piechotę
-Automatycznie wstawia towar na magazyn z hurtowni i nalicza mazrę itd,
-Wysyła wiadomość z kosztorysem do akceptacji (badzo ładnie to wygląda na komórce klienta), i że na przykład auto jest gotowe
-Odczytuje kody Aztec z dowodu i kreskowe z towarów.
-Obsługuje drukarke fiskalną
-Zarządza płatnościami od klientów

Jednym słowem POLECAM !!!

Auto Service Marek Panic
Pszczyna Śąsk

No to się wypowiem.

Korzystałem z programu warsztat24, ale był dla mnie nie wygodny. Brakowało mi podglądu online.

Spróbowałem programu e-warsztat24.pl i już przy nim zostałem. Dlaczego? Bo mi bardzo podpasował :) Kontakt z Panem Przemysławem jest natychmiastowy. Wszystkie uwagi są wprowadzane do programu. Łatwiej (szybciej) wypisuje się zlecenia. Do tego przeogromnym plusem jest aktualizacja stanów magazynowych. Jest też dostępny raport zleceń, dzięki któremu po dwóch kliknięciach wiem jak wyglądają finanse w danym miesiącu.
No i najważniejsze: bez problemu działa online. Mam podgląd do wszystkiego z każdego miejsca na ziemi :) Każdy z pracowników ma swoje konto dzięki czemu zlecenia dostaje na telefon. Klikając przycisk zaczyna być mierzony czas pracy. Bardzo pomaga to w rozliczaniu zleceń i przede wszystkim optymalizacji czasu pracy.
Kolejny plus to powiadomienia klientów. Każda zmiana statusu zlecenia pozwala na powiadomienie klienta o postępach prac.

Osobiście wszedłem w ten program głównie dlatego, że się rozwija. Nie ma tak naprawdę ograniczeń :) Pan Przemek wprowadza wszystkie zmiany jakie mu klienci wskażą. Myślę, że możliwość podglądu z kamer jest tylko kwestią czasu :)

Naprawdę gorąco polecam!!!

PS. Odnosząc się do poprzednich komentarzy: żaden z nich nie jest fałszywy. To byłby strzał w kolano na który w dzisiejszych czasach nikt sobie nie może pozwolić.

Gdybyście mieli jakieś pytania nt tego programu to służę pomocą :)

Też używam tego programu chyba od października. Według mnie i porównując ostatni który używałem jest ok. Najważniejsze że jest prosty i łatwy w obsłudze. Nie będę cukrował bo zaraz będzie że robię reklamę. Dla mnie duży plus że w każdej chwili można wszystko podejrzeć w telefonie

Auto Serwis Karad
Zagórów wielkopolska

Bardzo się cieszę, że nasz program spełnia oczekiwania i dziękuję za opinie

Maceek16

Gaduła
Punktów
4
Miasto
Podedwórze
Początkowo sceptycznie podchodziłem do programu ze względu na jego wysoką cenę lecz zdecydowałem się na wersje próbną. Porównywałem sobie działanie eSOWA, Warsztat24 i e-Warsztat24 i ten ostatni wygrywa intuicyjnym działaniem. Program jest bardzo prosty w obsłudze, bardzo przejrzysty i przyjemny w użytkowaniu. Często wprowadzane są nowe aktualizacje i poprawiane błędy. Nie byłem też przekonany co do tego, iż jest to program używany przez przeglądarkę lecz w praktyce wyszło, że jest to rozwiązanie mega wygodne zwłaszcza w momentach kiedy jestem poza warsztatem i mogę działać w programie przy pomocy telefonu.

Polecam program
Cars Mania
Cezary Mackiewicz

motowarsztat.pl

Uczestnik
Punktów
5
motowarsztat.pl
NOWA FUNKCJA - pytanie

Jesteśmy w trakcie dodawania nowej funkcji. Będzie możliwość pobrania danych pojazdu (vin, silnik etc.) na podstawie podanego numeru rejestracyjnego pojazdu. Dajcie proszę znać, czy taka funkcja Waszym zdaniem będzie przydatna? :)

Mattii

SuperMechanior
Punktów
210
Miasto
Maszewo
Pewnie! Szczególnie, że niemając dowodu trzeba na piechotę klepac dane. A numer rej. zawsze jest na aucie ;)

GALICY

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
ŁAŃCUT
NOWA FUNKCJA - pytanie

Jesteśmy w trakcie dodawania nowej funkcji. Będzie możliwość pobrania danych pojazdu (vin, silnik etc.) na podstawie podanego numeru rejestracyjnego pojazdu. Dajcie proszę znać, czy taka funkcja Waszym zdaniem będzie przydatna? :)
Witam jestem zainteresowany wersją demo.adres e-mail pcach@vp.pl

Do góry Bottom