• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

astra g 1.8 16v x18xe1 szarpniecie przy 2000 obrotów

tomi4m10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
42
Miasto
Trojmiasto
Witam, jak w temacie, auto na lpg dokładnie przy 1900 wykonuje jedno szarpnięcie pod dużym obciążeniem, są nowe świece, podmieniona sonda lambda, wyczyszczona przepustnica. żadnych błędów oprócz sondy która na pb na wolnych obrotach nie chce oscylować(jedna i druga sonda robi to samo), ECU wyrzuca wtedy za wysokie napięcie sondy, ale tak to w całym zakresie pracuje, a na lpg też na wolnych(sądzę, że to nie ma nic do rzeczy), oczywiście auto pewnie trafi do gazownika, ja akurat nie mam interfejsu do brc sequent, ale może ktoś miał podobny przypadek? obstawiam jeszcze cewki, ale nie mam na podmiankę.

Lepper

SuperMechanior
Punktów
28
Jak gaz to siwece,cewka to podstawa.Co do sond lambda to cos mi sie wydaje ze auto niema katalizatora-dziura-albo ktos wyciol(moge sie mylic ale sprawdzilbym czy kaztalizator jest).Oprocz swiec cewki to jeszcze bym sie czepil EGR-a :p

tomi4m10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
42
Miasto
Trojmiasto
tam jest tylko jedna sonda fabrycznie, ale o dziwo przestal wywalac blad sondy na pb po zaslepieniu egra.

Do góry Bottom