• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra h 1.6 16v Z16XEP brak wysterowania przekaźnika pompy

Kosib

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Słomniki
Witajcie. Auto nie odpala. Po zwarciu ręką wszystko ok. Podpowiecie co sprawdzić które piny ze sterownika ? Pytanie czy sterownik padł (jest na silniku) czy coś innego go nie puszcza? Po skasowaniu błędów i próbie odpalenia błędy:
-P0141 od sondy
-P0621 obwód sterujący L lampą alternatora
-P1614 brak opisu
-P0201 P0202 P0203 P0204
-P0230 pompa paliwa obwód pierwotny / zawór elab usterka

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
posłuz sie schematem a te sterowniki bardzo ale bardzo rzadko padaja,są po 50zł

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Ale on nie chce schematu. On chce zeby mu podać na tacy jak ma odpalić swojego gruza

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Ale on nie chce schematu. On chce zeby mu podać na tacy jak ma odpalić swojego gruza

Mozliwe:)ale nie da sie podac na tacy rozwiazania na takie problemy,trzeba dać cos od siebie i nadal bede sie upierał zeby skorzystał ze schematu sterownia silnikiem,to taki mały kluczyk do sukcesu

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Pełna zgoda łatwiej było przejrzeć schemat nóż pisac na forum

Kosib

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Słomniki
Może inaczej zapytam i od razu przyznam się że ciężko u mnie z czytaniem schematu aczkolwiek gdyby ktoś miał schemat to bardzo proszę spróbuję się pouczyć. Pytanie zadaje jeszcze inaczej. Czy ma ktoś możliwość zerknąć na schemat i podpowiedzieć mi z którego pinu na sterowniku jest sterowany przekaźnik?

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Masz problem z immo.
Najlepiej poszukaj kogoś kto to ogarnie jeśli nie robisz tego na codzień.
Spróbuj jeszcze skasować błąd 1614 i sprawdź czy nie wraca

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
Za 9,99 euro możesz kupić dostęp do autodata na cały miesiąc , która poprowadzi cię za rączkę jak naprawić samochód .
PS.: Chcesz naprawiać komuś samochód to kup wiedze . Czasy młotka i przecinaka się skończyły .

Kosib

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Słomniki
Mimo różnych odpowiedzi czasem bardzo typowych typu przyjedź zrobimy jestem wdzieczny jak zawsze za odpowiedzi. Akurat się złożyło że kolega podjechał który zajmuje się elektroniką. Miał ze sobą kompa i auto datę. Podpowiedział mi z którego pinu sterownika jest sterowany przekaźnik pompy i tyle potrzebowałem do usunięcia usterki. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

Do góry Bottom