• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra H 1.7 kombi zatrzaśnięta maska silnika jak otworzyć awaryjnie

sblive

Początkujący
Punktów
0
Witajcie Chłopaki kurcze zatrzasnęła mi się maska silnika i nie mogę jej otworzyć macie jakiś pomysł musiałem wcześniej zdjąć pas przedni bo wymieniałem intercooler i chyba linka spadła ktoś coś ? Pozdrawiam

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664
1. odkręcasz zderzak od spodu i po bokach. i jak masz ze 3 łokcie w ręce to dostaniesz się od spodu. tego patentu nie próbowałem osobiście
2. jak kolega napisał- wyrywasz grila, wsadzasz łapy do środka
3. odkręcasz od spodu chłodnice, odchylasz je i wsuwasz rękę.

ale na początek proponuję ci pobawić się we dwie osoby. jedna otwiera normalnie z kabiny dźwignią a druga stara się naciskać i podnosić maskę za przedni brzeg. może coś się zacięło i trzyma. później regulacje i dobre smarowanie :)

sblive

Początkujący
Punktów
0
1. odkręcasz zderzak od spodu i po bokach. i jak masz ze 3 łokcie w ręce to dostaniesz się od spodu. tego patentu nie próbowałem osobiście
2. jak kolega napisał- wyrywasz grila, wsadzasz łapy do środka
3. odkręcasz od spodu chłodnice, odchylasz je i wsuwasz rękę.

ale na początek proponuję ci pobawić się we dwie osoby. jedna otwiera normalnie z kabiny dźwignią a druga stara się naciskać i podnosić maskę za przedni brzeg. może coś się zacięło i trzyma. później regulacje i dobre smarowanie :)
Ha właśnie zmieniałem dziś chłodnice i Intercooler bo gwiżdże a na intercooler był wyciek oleju całą usmarowana więc zmieniłem i chłodnice też bo była w rozsypce i znowu to trzeba zdejmować ja o kurcze a nie ma jeszcze jakiś czary Mary....
Automatyczne połączenie postów:

Ha właśnie zmieniałem dziś chłodnice i Intercooler bo gwiżdże a na intercooler był wyciek oleju całą usmarowana więc zmieniłem i chłodnice też bo była w rozsypce i znowu to trzeba zdejmować ja o kurcze a nie ma jeszcze jakiś czary Mary....
A co najlepsze zmieniłem bo turbo sprawdzał kolega co mechanikiem i wykluczył turbo mówi że pompuje i że to intercooler sprawdzić i zmieniłem gwiżdże jak gwizdało lubię sam pogrzebać ale mechanikiem nie jestem

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664

A co najlepsze zmieniłem bo turbo sprawdzał kolega co mechanikiem i wykluczył turbo mówi że pompuje i że to intercooler sprawdzić i zmieniłem gwiżdże jak gwizdało lubię sam pogrzebać ale mechanikiem nie jestem

matka wie, że ćpiesz? :)

zadałeś pytanie, dostałeś odpowiedzi od 2 osób, a teraz piszesz o jakimś koledze co turbo sprawdzał
o co ci chodzi?

What The Hell Reaction GIF by HRejterzy

sblive

Początkujący
Punktów
0
matka wie, że ćpiesz? :)

zadałeś pytanie, dostałeś odpowiedzi od 2 osób, a teraz piszesz o jakimś koledze co turbo sprawdzał
o co ci chodzi?

What The Hell Reaction GIF by HRejterzy
A tak mnie jakoś ,no nadal chodzi o maskę spokojnie

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
137
Ja ostatnio honde otwieralem
Spróbuj od spodu popatrzeć jakie dojście do zamka i może jakimś plaskownikiem

O takie coś

Załączniki

• IMG_20231019_193509.jpg
    IMG_20231019_193509.jpg
    288,3 KB · Wyświetleń: 11

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
605
Już dawno byłbym w środku wybijając szybę.
No przeliczając na roboczogodzinę mechanika, to chyba nawet taniej by wyszło, a na pewno szybciej.
Rozkręcić, skręcić...nie połamać.

sblive

Początkujący
Punktów
0
No napewno taniej ,ale może jaśniej co rozkręcić i co skreciczeby nie polamac

Do góry Bottom