• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra H 1.9CDTI nie odpala.

Emil93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubelskie
Witam.Mam problem z Astrą H 1.9 120km.Mianowicie auto czasami normalnie jeździ i nic się nie dzieje a czasami nie da się go uruchomić,po przekręceniu kluczyka nie nie świeci się kontrolka świec żarowych i nie słychać pompki paliwa, po dalszym przekręceniu kluczyka słychać tylko przekaźnik w BSI od rozrusznika,dodam,że w tym czasie co auto nie odpala czasami słychać pompę paliwa która się załącza ze dwa razy na ułamek sekundy i zaświeca się kontrolka świec żarowych, w tym czasie też diagnoskop nie łączy się ze sterownikiem silnika,abs poduszki i reszta się łączy.Po kilku próbach uruchomienia auto potrafi odpalić i jeździć cały dzień bez problemu.BSI zostało podmienione na próbę i to samo.

mazi0000

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
123
Miasto
Katowice
A sprawdzałaś wtyczkę na pompie ABS ? Albo na wspomganiu.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ha,ha,ha no rynce opadają....BSI ha,ha,ha , czekam na konia!
Masy i zasilania się kłaniają, co z tego że podmieniłeś moduł jak nie dochodzą na niego zasilania...

Emil93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubelskie
Wtyczki nie odłączałem w ABS i wspomaganiu.W module pod maską na przekaźniku głównym cały czas jest napięcie..Dzisiaj sprawdzę masy i wiązkę przewodów.

Emil93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubelskie
Problem tkwił w wiązce elektrycznej pod akumulatorem, pod peszlem było łączenie 5 kabli masowych które zgniło, Koledze Dimitriew dziękuje bardzo za nic nie wnoszący post, widzę żę na forum broń boże nie mieć wiedzy bo zaraz zostanie się zalanym śmiechami i chichami.Pozdrawiam

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Bo ludzie myślą że jak ci pomogą to zgarniesz całą kasę tego świata. Zawsze łatwiej się naśmiewać. A o ile mi wiadomo nikt alfą i omegą się nie urodził. Nie mam pojęcia dlaczego czsem ciężko jest naprowadzić kogoś na właściwy cel.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Bo ludzie myślą że jak ci pomogą to zgarniesz całą kasę tego świata. Zawsze łatwiej się naśmiewać. A o ile mi wiadomo nikt alfą i omegą się nie urodził. Nie mam pojęcia dlaczego czsem ciężko jest naprowadzić kogoś na właściwy cel.
Jeśli jest profesjonalistą to owszem. Jeśli szopopapraczem garażowcem to niech się męczy...

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Liczy się to że poradził sobie. Przecież nie będziemy weryfikować, przy proźbie o pomoc. Czy jest fachowcem czy majstrem co pozjadał wszystkie rozumy. Bo mnóstwo jest takich fachowców. Krawaty wiąże usuwa ciążę, lepiej robić to co się potrafi.

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
W to nie wątpie. Tylko na ile mogie staram się pomagać. Sam nie jeden sterownik ubiłem, za nim czegoś się nauczyłem.

Do góry Bottom