• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi 1.9 tdi avb ściąga pasek rozrządu

Asteri

Uczestnik
Punktów
0
Te "andrzej", weź Ty może dokręć koło pasowe i później się martw paskiem ...

Matko i Córko...

:D
Miałem juz dokręcone na gotowo ale jak zobaczyłem że pasek rozrządu mi cofnęło w stronę silnika to odkręciłem koło żeby mieć lepszy dostęp do centralnej śruby w celu obracania wałem ;)

Asteri

Uczestnik
Punktów
0
Dzisiaj kupię nową szpilke napinacza i zobaczę czy coś pomoże. Napięcie waszym zdaniem jest w porządku ? Napinam tak jak nowy zestaw czy dać odrobinę luźniej niz nowy bo ten jednak ma juz 5tys.km i nie chce przesadzić

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Miałem taki przypadek, że ściągało pasek z koła. Był luz na panewce na wałku pośrednim. Założyłem nową panewkę, rozwierciłem i było ok. Jeśli wałki nie są do siebie ustawione równolegle to tak się dzieje. Wystarczy kilka dziesiątych mm. Krzywo splanowana fłowica też może dać taki efekt.

Asteri

Uczestnik
Punktów
0
Wymieniłem szpilkę na nową ale też nic to nie dało więc pewnie tak zostanie. Koło pasowe na wale, pompa wody, rolka nie były ruszane tak że zostaje góra od napinacza w górę. Głowica była planowana więc może rzeczywiście krzywo ją splanowali.

bobsley6

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Wrocław
Ciekawe jak sie zakonczylo u sienie mam tak samo . Robota całego silnika z robota głowicy wałkiem itp .... i pasek sunie ku silnikowi .... macie jakies doswiadczenia.. ?

Do góry Bottom