• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi 2.0 tdi bkd problem po regeneracji pompowtryskow

Dawid2611

Początkujący
Punktów
0
Miasto
nowy sacz
No właśnie ma niby być ok montaż Na pewno jest 100 % dobrze zrobiony błędów nie wali wogole tyle że silnik pracuje 2-3 minuty strasznie kulejac bez reakcji na gaz obserwując w tym czasie grupę 018 to na 4 cylindraxh jest wartość 016 bip czyli poza regulacja za jakąś chwilę 1 i 3 przechodzi na 128 auto jeszcze bardziej kuleje i gaśnie. Tak się dzieje cały czas i nie wywala żadnego błędu w tym czasie

Dodam że lubię doświadczać Sie na swoich samochodach to nie chodzi żeby kupić używki czy nowe i koniec bardziej cieszy kiedy można to zrobić samemu a żyjemy w czasach Internetu i takich forum dziś myślałem że można zapytać o pomoc

Dawid2611

Początkujący
Punktów
0
Miasto
nowy sacz
Kolego uszczelnienia wszystkie oryginalne bosha zmienione zakładane przy skrecaniu. Ciężki temat. Chciał bym żeby ktoś mi wytłumaczyl Co znaczy ę w grupie 018 bip016 ten koniec regulacji zastanawiam się czy może cewki się spalił uszkodzily w Jaki s sposób żadnej ingerencji nie było tylko wymyte i skręcone spowrotem tam naprawdę nie ma żadnej filozofii. Budowa tych pompek to jak konstrukcja cepa no może bardziej zaawansowana.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Kolego uszczelnienia wszystkie oryginalne bosha zmienione zakładane przy skrecaniu. Ciężki temat. Chciał bym żeby ktoś mi wytłumaczyl Co znaczy ę w grupie 018 bip016 ten koniec regulacji zastanawiam się czy może cewki się spalił uszkodzily w Jaki s sposób żadnej ingerencji nie było tylko wymyte i skręcone spowrotem tam naprawdę nie ma żadnej filozofii. Budowa tych pompek to jak konstrukcja cepa no może bardziej zaawansowana.
Może akurat zbieg okoliczności że pompa w zbiorniku daje za niskie ciśnienie, sprawdź i czy rurki dobrze podłączone do pompy

Masakra

SuperMechanior
Punktów
19
Miałem identyczną sytuację wtryski po regeneracji niby wszystko pięknie a ledwo odpalał gasł itp tak jak koledzy po fachu podpowiadaja wsadziłem używki i lata do tej pory a był to 1.9 ajm (pompowtryski) i trzeba na spokojnie nie wszystko da się naprawić przez neta pozdrawiam.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Skoro znajomy ma warsztat i takie "super maszyny " do CR to dlaczego nie wie co dolega temu autu? Ma profesjonalny sprzęt? To niech go użyje....chociażby do diagnozy! Sami ryjecie ze swoimi autami a później szukacie odpowiedzi w internecie i kity wciskacie! No K..... Czlowieku! Wy myslicie pewnie ( złote rączki same co naprawiają ) ze jak masz auto za 30 koła to sam je naprawisz! HHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHGAHAHAH
Powodzenia:) I pozdrawiam:)

Dawid2611

Początkujący
Punktów
0
Miasto
nowy sacz
Mam jeszcze 2 samochody po 100 koła i też sam Koło nich robie i nie widzę problemu. A kolega jeśli byłby takim znawcą to by wiedział że maszyny do cr nie zdiagnozuja pd bo gdyby było inaczej to by tego tematu tu nie było. Tak się składa że to jest mój jedyny diesel któremu tak czy inaczej dam radę tu liczyłem na jakieś logiczne porady. Nie jestem laikiem jak ktoś tu myśli dzięki moim oszczędnościa i naprawianiu samemu auta to pod domem stoi jeszcze a8 w12 2008 i rs6 c6. Z którymi nie mam największego problemu. A że to a3 troszkę wywinelo numer to i tak mi nie przeszkadza bo mu dam radę. A reszcie kolegów dzieku je za dobre rady a nie głupie odpowiedzi

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Co ty gadasz? Chlopie... Siana Masz w brud i żal ci wydać 1000 na sprawdzenie pompek? Jak my mamy ci pomóc? Mówię ci kup inne pompki... Te już są zabite! Kolega taki super i za pompy PD się wziął ? Skoro ma profesjonalne narzędzia do demontażu i rozbiórki tych pompek to niech jeszcze maszynę kupi:( sprzedaj rs6 i kup taka maszynę...A przekonasz się za wasza regeneracja to o kant d... Rozbić. Naprawiajac CR powinien cię uświadomić ze nic z tego nie będzie! Pozdrawiam

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Co ty gadasz? Chlopie... Siana Masz w brud i żal ci wydać 1000 na sprawdzenie pompek? Jak my mamy ci pomóc? Mówię ci kup inne pompki... Te już są zabite! Kolega taki super i za pompy PD się wziął ? Skoro ma profesjonalne narzędzia do demontażu i rozbiórki tych pompek to niech jeszcze maszynę kupi:( sprzedaj rs6 i kup taka maszynę...A przekonasz się za wasza regeneracja to o kant d... Rozbić. Naprawiajac CR powinien cię uświadomić ze nic z tego nie będzie! Pozdrawiam
Sprawdzenie pompki PD to okolo 80 zl koszt :)

Dawid2611

Początkujący
Punktów
0
Miasto
nowy sacz
Może i masz rację że coś z nimi jest nie tak tyle że widziałem ich konstrukcję i tam nie ma się co zesrac. To że mam kasę to nie znaczy żeby odtazu kupować kolego po prostu chciałem sam to ogarnąć ze świadomością że to się nie uda .Ale gdy poznałem ich budowę organoleptycznie to nie miało co tam się zpiepszyc. Pracuje z Szwajcari ten 1000 to faktycznie nie jest dużo i w końcu jak skapituluje to kupię Ale czuje że te pompki są ok tylko czegoś brakuje dlatego tu pisałem. Nie potrzebuje tu maszyny bo to państwo by mnie wykończyło. Zrozum że to bardziej cieszy kiedy samemu w całości można coś ogarnąć

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Więc tak. Filtr paliwa Nowy! Sprawdzić pompę w zbiorniku ( jakie daje ciśnienie) . Sprawdzić pompę główną(tandem). Jeśli wszystko będzie ok to wywalaj wtrysku! Przerabialem to już kilka razy. Nawet "ci" co mają maszyny do tych pompek mówią że " panie pompy 100% są dobre" ! Wydruki z maszyny super. A auto jak nie pracowało tak nie pracuje. Od razu trzeba było używki...albo nowe. Tu się mylisz ...bo w tych pompach bardzo dużo się psuje. Wczoraj jeden klient przyjechał bo auto dymilo na biało... Moja diagnoza" pompa na pierwszym cylindrze". Oczywiście pompy regenerowal "jakiś pan"... I co mu to dało? Nakupiles się części i tak g...z tego.

A tak nawiasem ktoś ustawił te pumpki? :)

Dawid2611

Początkujący
Punktów
0
Miasto
nowy sacz
Dzieku je kolego za te odp chyba mnie zrozumiałeś poświęcę jeszcze trochę czasu na te moje jeśli będzie dupa to kupię używki. a3 jeździ żona puki co musi wybierac pomiędzy a8 a rs6 a tych trochę szkoda na codzienną jazdę po mieście

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Nie bądź na mnie zły... Ale naprawdę metodą "domową" możesz ich nie wskrzesic.... Ostatnio klient kupił takie ( 4 szt) za 600 zł za 4 a nie za sztukę. Włożone wyregulowane i jeździ.... Pozdro. W razie co później napisz jak się sprawa zakończyła

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
No chociażby sprawdził jak rozpylaja...

ms-auto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kowary
Napewno pompki są do wyrzucenia. G+ to jest zemsta vaga miałem ich na wymianie kilkadziesiąt i też były po regeneracji itd. Nawet miałem kiedyś przypadek że przekładałem z rozbitka na chodzie do drugiego auta i pompka pięć minut powąchała powietrze i już nigdy nie zadziałała

Dawid2611

Początkujący
Punktów
0
Miasto
nowy sacz
No właśnie nie tego nie byłem w stanie sprawdzić bo niestety nie miałem dostępu już do takiej maszyny i tu może być problem chyba je wyśle na samo sprawdzenie jeśli będzie źle to kupię używki i troszkę w plecy będę Ale przynajmniej jest jakieś nowwe doświadczenie. Dziękuję kolego za te odp nie nie jestem zły.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Też ci dajemy cenne rady żebyś wtopy nie zaliczył:) ogarnij majty! Zamawiaj używki a te pieniądze co Masz w te stare pompy zainwestować to za nie kup żonie sexowna bieliznę :) uwierz mi że b idziesz bardziej zadowolony niż z tej twojej regeneracji:)

Do góry Bottom