• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi 2.0 TDI szarpie przy przyspieszaniu BMN

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
Szanowni użytkownicy forum , zwracam się z prośbą o ustalenie problemu prawdopodobnie w sofcie po wyrzuceniu DPF'a Jest to audi 2.0 TDI BMN na pompowtryskiwaczach SIEMENSA a problem polega na tym, ze auto szarpie przy gazie w podlodze.
Wczesniej już mialo zaślepiony zawór EGR... Co prawda jezdzie ale ewidetnie przerywa dzieje sie tak tylko przy pełnym obciązeniu.
Nie dymi a na biegu jałowym pracuje rowno.
Błedow w sterowniku brak bo oczywiscie nie jeden majster juz tam swoje robil...
Bardzo proszę o pomoc oczywiście nie oczekuje niczego za dziękuje; wrzucam plik

Załączniki

• bmn audi.rar
    48,5 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnia edycja:

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
Wrzuć ori i bedziesz wiedział czy to wina softu czy nie.
no to by było dobre rozwiązanie , tylko historia jest dłuższa ... i nie posiadam pliku fabrycznego
Moze streszcze historie, auto przyjechalo z zółtą kontrolka DPFa na FISie , ale juz w sterowniku nie miało żadnego błedu.
W parametrach rzeczywistych filtr był mocno przypchany i przy każdej próbie wymuszenia wypalenia podczas jazdy z jakiegos powodu została ona przerwyna. Zapadła decyzja by pozbyć sie filtru i od tego momentu zaczeły sie problemy z przerywaniem podczas mocnego przyspieszania które wystepuja w okolicy 2000 - 2200 obrotow... auto robi kangurki ale rozpedza sie... Dlatego domyslam sie , ze DPf byl wylaczony lecz nie skutecznie , mało tego wczesniej fizycznie nie został wcale usuniety.

Ostatnia edycja:

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2825
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Skoro umiesz odczytać sterownik to możesz oryginał wgrać w taki sam sposób jak zgrałeś albo moim zdaniem prostszy sposób to flash przez launcha.

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
Potrafie odczytac sterownik, ale nie do konca rozumiem jak mam wgrać orginalny plik którego nie posiadam? Jedyny plik który został pobrany to ten który zamiesciłem w załaczniku - ja tam nic nie przerabiałem, bo auto już przyjechało z tym plikiem wgranym. Moje zlecenie polegało na wypaleniu DPfa lecz kilka prób zakonczylo sie nie powodzeniem... Czy launch flash pozwala na odzyskanie pliku fabrczynego? eh...

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
A masz czym wrzucic sgo do tego ecu ? Np vcp ?

Serwismiechów

SuperMechanior
Punktów
96
Superetka, klepiesz vin i sprawdzasz jaki nr sw , kalibracji etc powinien być w tym aucie. po tym podeslij tu na forum to pewnie ktoś ci wrzuci ori

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
jest ktos w stanie podrzucic orginalny wsad do tego sterownika?

Załączniki

• 1000020545.jpg
    1000020545.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 8

marcin-1111

Uczestnik
Punktów
23
Miasto
Kraków
Masz wszystkie wersje do wrzucenia przez ODIS lub VCP.

Załączniki

• SGO Audi.zip
    4,4 MB · Wyświetleń: 2
Do góry Bottom