• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi 80 B4 2.0 ABT Problemy z odpalaniem

audi94

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Włodawa
Witam, mam problem z odpalaniem Audi 80 B4 2.0 ABT Benzyna+LPG mianowicie ciężko odpala choć nie zawsze czasami jest tak zazwyczaj po nocy pali od strzała. Jak już pojawi się problem z odpaleniem to łapię jak by od strzała tylko w tym momencie zaczyna telepać silnikiem i trzeba jeszcze chwile pokręcić i wtedy odpala i zaczyna w miarę równo pracować. Wygląda to jak by łapał ale nie może zaskoczyć od razu. Jak gdyby iskra były w złym momencie podawana lub benzyna w nie odpowiednim czasie wtryskana. Może być to uszkodzony np. czujnik halla ? Proszę o propozycje rozwiązania tego problemu, dodam, że świece, przewody zapłonowe, kopułka i palec były wymieniane.

audi94

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Włodawa
Czujnik dobry sprawdzałem rezystancje w poszczególnych temperaturach i jest okej.

audi94

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Włodawa
Nie był , ale ostatnio dla pewności sprawdzałem lampą i jest dobrze ustawiony.

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Czyli poprawnie zatem nie przycina się wtrysk? Tam jest mechaniczny nie lubi lpg a to z prostego powodu, iż smarowany jest tym co wtryskuje czyli PB.

audi94

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Włodawa
Sprawdzę ten wtrysk bo może akurat się przycina. No to jest układ zasilający monowtrysk. Tam jest jeszcze regulator ciśnienia benzyny, taka membrana i sprężyna.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
abt to 90 km na monowtrysku, abk to mechaniczny wtrysk i 115km.

Do góry Bottom