• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi 8l a3 - płyn chłodniczy usterka

CrasY

Uczestnik
Punktów
2
Witam serdecznie wszystkich :)
Jestem szczęśliwym posiadaczem a3 z silnikiem 1.8t , auto posiadam od trzech lat przez ten czas zero awarii aż do pewnego czasu. Od około miesiąca albo i dłużej ucieka płyn chłodniczy :( mój dobry znajomy zasugerował mi uszczelkę pod głowicą :( sprawdzałem płyn chłodniczy jest czysty nie ma w nim oleju , druga sprawa jest taka że auto na zimnym kopci ale jak już przejadę kawałeczek to ani chmury dymku więc czy aby to na pewmo uszczelka pod glowica? Ostatnio zauważyłem że szarpie silnikiem i często przerwa na wyższych obrotach czasem nawet jak odpalę to zapali poczym zaraz gaśnie ale to raczej wina sondy która niedawno wymieniałem i do tej pory nie skasowałem błędów . Jeśli ma ktoś jakieś pomysły proszę pisać :) pozdrawiam i dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Dodam jeszcze że nie zauważyłem żadnego wycieku pod samochodem co wskazywało by na jakąś nieszczelność .

CrasY

Uczestnik
Punktów
2
Nie raczej nie tak to bym zauważył :( ale gdyby uszczelka to raczej koplcił by non stop prawda?

CrasY

Uczestnik
Punktów
2
Tak suche na szczęście :) nic takiego nie zauważyłem , auto z 2000 roku :) wcześniejszy właściciel robił program na 230km może to cos z tym związane?

CrasY

Uczestnik
Punktów
2
Właśnie świec nie sprawdzałem i nigdy nie wymieniłem :/

Tak od max do min starcza na około 200km :/

CrasY

Uczestnik
Punktów
2
Bylem , kupiłem nawet uszczelke pod głowicą i uszczelke pokrywy zaworów ale sam nie jest pewny dlatego zlecił mi badanie na CO :/

Do góry Bottom