• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A 8 2002r problem z komunikacją

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
631
Miasto
Okolice Krakowa
Jeśli jesteś pewien, że któryś powoduje awarię to ma to sens.

Profiauto Klimek

Uczestnik
Punktów
2
Zrywa komunikację z każdym sterow. po 10 sprawdzę pierw sygnały oscyloskopem jak to wogole wygląda, możesz coś podpowiedzieć ?

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
631
Miasto
Okolice Krakowa
No ale podczas pracy silnika już wszystkie się komunikują prawidłowo czy też wali kontrolkami i głupieje?

Profiauto Klimek

Uczestnik
Punktów
2
Podczas pracy też zrywa komunikację, nic nie głupieje samochod jeździ normalnie, lewą lampa tylna problem z światłem, w modułach jest troszkę błędów, ale wszystko działa, oprócz poziomowania bo chcę zrobić adaptację i niemam komunikacji bo ja ucina po paru sekundach

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
631
Miasto
Okolice Krakowa
Chodzi mi o to czy auto podczas pracy BEZ podpiętego interfejsu tez wykazuje symptomy utraty połączenia między sterownikami?

Profiauto Klimek

Uczestnik
Punktów
2
Nie, wszystko ok
Automatyczne połączenie postów:

Tylko polaczenie interfejs samochód

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
631
Miasto
Okolice Krakowa
Podłącz pod coś dedykowanego do VW z ciekawości i zobaczysz czy jest to samo. Tam diagnostyka idzie właśnie przez ten Gateway, więc albo coś go boli, albo przewody między obd a gateway'em coś sieją.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Bierzesz stare gniazdo obd2 z auta za 5 zl ze szrotu. Montujesz na plus i mase kabelki z krokodylkami. To podpinasz do akumulatora. Dwa przewody od CAN wyprowadzasz i na koncu igly pomiarowe. Wbijasz je w wtyke sterownika w linie can. Skaner we wtyke i masz jak na dloni sterownik. Analogiczne jest z linia K

Profiauto Klimek

Uczestnik
Punktów
2
Ok, tak zrobię, can od instalacji samochodu odciąć?
Automatyczne połączenie postów:

Dzięki

Do góry Bottom