• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A3 2.0 tdi 140 km kod BKD nie działa gaz

tmielczarek1

Początkujący
Punktów
0
Witam,

Auto tak jak w temacie A3 sportback 2.0 tdi 140 km 2005 rok kod silnika BKD bez dpf.
Przede wszystkim szukam pomocy może ktoś z was będzie umiał mi pomóc ,ponieważ
niestety mi już ręce opadają:
Problem wygląda tak ,że czasem nie reaguje na pedał gazu. Podczas jazdy nagle przestaje on działać
pomaga naciśnięcie lekko hamulca lub naciśnięcie sprzęgła. Podłączając komputer ( VCDS) zero problemów.
Na swoją ręke spróbowałem odłączać kostki do których mam dostęp pod maską i spryskać je preparatem do kostek elektrycznych. Wykręciłem również pedał gazu odłączyłem kostkę również spryskałem no i wyczyściłem pedał. Problem znikł na około 150 km. Od wczoraj znowu to samo nawet po kilka razy dziennie.
Z informacji ,które wyczytałem w internecie to jest 1000 różnych rzeczy jakie mogły sie stać.
1.czujnik doładowania na IC
2.Pedał gazu
3.czujnik hamulca ( ten przy pedale)
itd itd

Bardzo proszę o pomoc. Może jest ktoś z okolic warszawy dokładnie marki co może jakoś pomóc.

Pozdrawiam

Tomek

tmielczarek1

Początkujący
Punktów
0
patrzyłem suchutko jest. Mam w planach kupić używany pedał i zobaczyć jak to będzie.
Powiem jeszcze ze jak przestanie działać gaz i szybko nacisne tempomat to nim moge regulować prędkość ,
tzn auto normalnie przyspiesza. Myślę ze raczej czujnik doładowania to nie jest bo i wtedy by nie działał.

A

autozibi

Witam,

Auto tak jak w temacie A3 sportback 2.0 tdi 140 km 2005 rok kod silnika BKD bez dpf.
Przede wszystkim szukam pomocy może ktoś z was będzie umiał mi pomóc ,ponieważ
niestety mi już ręce opadają:
Problem wygląda tak ,że czasem nie reaguje na pedał gazu. Podczas jazdy nagle przestaje on działać
pomaga naciśnięcie lekko hamulca lub naciśnięcie sprzęgła. Podłączając komputer ( VCDS) zero problemów.
Na swoją ręke spróbowałem odłączać kostki do których mam dostęp pod maską i spryskać je preparatem do kostek elektrycznych. Wykręciłem również pedał gazu odłączyłem kostkę również spryskałem no i wyczyściłem pedał. Problem znikł na około 150 km. Od wczoraj znowu to samo nawet po kilka razy dziennie.
Z informacji ,które wyczytałem w internecie to jest 1000 różnych rzeczy jakie mogły sie stać.
1.czujnik doładowania na IC
2.Pedał gazu
3.czujnik hamulca ( ten przy pedale)
itd itd

Bardzo proszę o pomoc. Może jest ktoś z okolic warszawy dokładnie marki co może jakoś pomóc.

Pozdrawiam

Tomek

Trzeba zacząć od testera diagnostycznego , sprawdź co widać w parametrach rzeczywistych
kiedy przestaje reagować pedał gazu .

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
patrzyłem suchutko jest. Mam w planach kupić używany pedał i zobaczyć jak to będzie.
Powiem jeszcze ze jak przestanie działać gaz i szybko nacisne tempomat to nim moge regulować prędkość ,
tzn auto normalnie przyspiesza. Myślę ze raczej czujnik doładowania to nie jest bo i wtedy by nie działał.

nie czytasz ze zrozumieniem także nie wiesz o co mi chodzi pytałem o co innego a ty mi piszesz że jest sucho :) więc lepiej oddaj auto do mechanika bo przyczyn może być wiele począwszy od Ecu kończąc na pedale gazu lub na odwrót :) po za tym masz VCDSa a piszesz że musisz udać się do kogoś więc nie wiadomo co z czym się je , więc na początek jak sam chcesz robić dobierz się do Ecu

tmielczarek1

Początkujący
Punktów
0
Nie mam Vcds Tylko wiem ze auto bylo podłączane pod taki program i nie wykazał błędu. Zrobię poprostu tak jak piszesz oddam auto gdzieś bo nic sam tutaj raczej nie zdziałam.

Pozdrawiam

Do góry Bottom