Wozimy konewkę... ;]No to co?....robimy?
Witam mam ten sam problem co autor postu, czy jest jakies rozwiązanie tego ?Skoro nie jesteś mechanikiem to powinieneś założyć ten temat w odpowiednim dziale "pytanie do mechanika"
Hej kolego mam ten sam problem, czy udalo Ci sie rowiazac ten problem?Witam mam problem w Audi A3 z spryskiwaczami przedniej szyby i tylniej oraz z tylnią wycieraczką nie działają. Wymieniłem przełącznik przy kierownicy bo myślałem ze on coś szfankuje bo przednie wycieraczki działają. Ale po wymianie jest to samo. Pompka spryskiwaczy działa bo wymontowałem i działa. Ale prąd do pompki nie dochodzi. Jest jakiś przekaźnik? Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.

Wiesz co moje Audi jest z 2004 roku, jedzcze nie podpinalem na vcds ale mam identyczne objawy co autor tego postu. Kurde ręce mi opadly bo teraz taka pogoda ze bez spryskow i tylnej wycieraczki to masakra. bezpieczniki 41 42 ktore niby odpowiadaja za wycieraczki i pompke plynu są sprawne.Od rocznika 2005.05.01 sterowanie masz z modułu nadwozia silniczek raczej jeden sterowany zmianom biegunów sygnał idzie z J2 -2 silniczek ,J4-1 silniczek ,takie same sterowanie idzie na silniczek tylny z J2-3,J4-2 sprawdź czy masz sterowanie na tylnym siniku ,ale komputer pokazuje przerwę w obwodzie więc należy ją odnaleźć.![]()
Problem rozwiązany do wymiany byl przekaznik 460 zacisk kl 75 pod kolumną kierownicy. Spryski i tylna wycieraczka ozyla.Od rocznika 2005.05.01 sterowanie masz z modułu nadwozia silniczek raczej jeden sterowany zmianom biegunów sygnał idzie z J2 -2 silniczek ,J4-1 silniczek ,takie same sterowanie idzie na silniczek tylny z J2-3,J4-2 sprawdź czy masz sterowanie na tylnym siniku ,ale komputer pokazuje przerwę w obwodzie więc należy ją odnaleźć.![]()