• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

scenic II 2.0 16V Pb95 2007r

adrian1958

Uczestnik
Punktów
0
mam taki problem z spryskiwaczami przedniej szyby wymieniłem pompkę spryskiwaczy na nową wycieraczki się włączają a nie podaje płynu na przednią szybę wogóle nie ma tego bzyczenia a na tył jak włączę to podaje płyn i jest bzyczenie proszę o pomoc z góry wielkie dzięki bo na tym forum nigdy się nie zawiodłem
A I CZY TO MOŻE BYĆ WINA TEGO WŁĄCZNIKA PRZY KIEROWNICY I CZY DA SIĘ TO JAKOŚ ROZEBRAĆ I NAPRAWIĆ

dysze i wężyki nie są zapchane przepychałem i powietrze dochodzi do zbiornika bo było słychać jak bulgocze

a cha no i prąd dochodzi do pompki spryskiwaczy na tył a nie pamiętam czy na przód a jeżeli by nie dochodził na przód to znaczy że ten cały pająk czy też włącznik spryskiwaczy wycieraczek jest do wymiany

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Sprawdź najpierw czy dochodzi prąd do pompki spryskiwacza i czy jest masa. Brak napięcia świadczy o niesprawnym włączniku a jeśli napięcie jest to pompka do wymiany. O ile to nie pomoże to bsi do naprawy:)

Do góry Bottom