• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tworzenie car audio

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Powiedz mi tylko kto ci doradził jakiej firmy wziąść radio., wzmaka i głośniki?

MatiFR

Początkujący
Punktów
0
Nie powiem jest auto głośne 1.8t po modyfikacji układu wydechowego

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Ty się chwalisz czy żalisz? Ktoś pyta a ty nie odpowiadasz! Jak ci pomóc?

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Panowie szkoda ryja strzępić,facet ma radio jakie ma i strumienice zamiast kata

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Wiem to,że nie dociera do ciebie fakt że gówniane radio nie zagra niezależnie od tego jaka będzie reszta układu.

MatiFR

Początkujący
Punktów
0
Oj chopok widać że czytać nie potefisz cofnij się w kom ale napisze ci jeszcze raz radio gra tam samo albo bardzo podobnie do sony navi itp ja chce tylko porady do wyboru głośników i wzmaka dalej nie rozumiesz? Aż tak masz najebane w głowie?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Nie uwierzę, że porządny xplode gra tak jak chiński vordon.

Podaj co to za auto i jakie średnicę głośników wchodzą w drzwi.

MatiFR

Początkujący
Punktów
0
Leon 1 org bez wygluszenia trzęsły autem ale nie grały jakoś mega głośno więc oddałem na wygluszenie i kupiłem Hertz 165 z z przodu zostawili te tweterki org z tyłu ich nie ma i przód tył Hertz 165 zestaw z all za 650 kupiłem radio vordon i gra tak samo albo bardzo podobnie jak ssony 1din i navi 2din dodam że te hertz mają bardzo płaski bas strasznie sztuczny

Muminek

SuperMechanior
Punktów
68
ten vordon to niestety totalne siano przy sony x-plod czy pioneer... kuźwa nawet taki budżetowy blaupunkt gra lepiej - to jak by porównać trampki z bazarku za 15 pln do adidasów za 500 pln -i h..j z tego że to wszystko składane w chinach - jednak cena przekłada się na jakość.
co do tematu - parę lat temu -jak jeszcze trochę bawiłem się w car-audio zainstalowałem sobie akurat tego wywołanego blaupunkta 4x10 czy 4x15W (tak już widzę te podśmieh...ki u coponiektórych ;-)) +4 głośniki pioneer 2-drożne i oczywiście tuba w bagażniku ok. 150W(nie pamiętam dokładnie teraz) i to wszystko GRAŁO o niebo LEPIEJ(i oczywiście głośniej) niż cała masa "chińskich'' odtwarzaczy z giełdy elektronicznej 4x 25 4x35 itp typu medion clarion panasonic(taak dokładnie panasonic nie panasonix hehe) moich kolegów .

Reasumując uważam że jednostka centralna powinna być porządna(pioneer, sony, kenwood, blaupunkt) , a ty drogi autorze mogłeś zapytać co kupić i z czym złożyć ZANIM to kupiłeś , teraz kasa wrzucona, nie powiem że w błoto ale z gó..a bicza nie ukręcisz, musisz się bujać z tym opakowanym w ładny papierek kolorowym czymś -co dla niepoznaki zostało nazwane RADIO 2 DIN w kraju środka a oklejanie/wygłuszanie drzwi, nawet złotą folią pomoże w tym momencie tyle co maseczka p.pyłowa na Covid-19

Do góry Bottom